Ünye Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Ünye Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısı olan, ocak ayı olağan toplantısını meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. 14 gündem ve 2 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 2020 yılının verimli ve Ünye adına kazanımların olduğu bir yıl olmasını dileyerek başladığı konuşmasında devam eden proje ve çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

-Beton yol çalışmalarını hızlandıracak yeni nesil araç alımı yapılacak-

Toplantıda ilçe genelinde devam eden beton yol projelerinin daha hızlı ve verimli hayata geçirilmesi için uygulama noktasında teknolojiyi takip ettiklerini dile getiren Başkan Hüseyin Tavlı, yeni nesil beton hazırlayan CARMİX beton karma ve hazırlama aracının belediye bünyesine kazandırılması konusunu meclis üyelerinin oylarına sundu. Araç alımı meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

-Belediye borçları düşük faiz ile yeniden yapılandırılacak-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, geçmiş dönemde kullanılan banka kredilerinde yüksek faizle kullanıldığını belirterek, borçların bu anlamda yeniden yapılandırılacağını belirtti. 2,45’ler seviyesine kadar kullandırılan kredi faizlerinin son dönemde düşmesi ile birlikte belediye bütçesine ciddi kazanımlar elde etmek adına yeniden yapılandırmaya gittiklerini kaydeden Başkan Tavlı, yapılandırma için 0,90 faiz teklifi aldıklarını ve yeni teklifler üzerine de çalıştıklarını belirtti. Başkan Tavlı, böylece Ünye Belediyesi’nin yıllık bazda mali anlamda ciddi şekilde tasarruf elde edeceğini söyledi.