Yeni yıla girerken dilekler tutulur, hayaller kurulur, umutlarla dolu bir heyecan kaplar içimizi. Zannederiz ki yaprak düştüğünde yeni yılda bütün o dilediğimiz güzel şeyler gerçekleşecek. 2020’ye girerken de güzel dileklerde bulunmuştuk. 2021’e girerken de güzel dileklerde bulunduk. Özellikle 2020 yılında tüm dünyayı sarsan ulusal problemimiz olan Pandemiydi. İlk defa dünyada zengin ve i aynı kefede değerlendiren salgındı. Çünkü konu sağlıktı ve sağlık canlı olan herkesi etkiliyordu. En çokta bu nedenden dolayı 2020’nin bitmesini çok istedik. 2020’nin sonuna doğru alınan sıkı önemler sayesinde vakalar azda olsa düşmeye başlamıştı. 2021’de de düşmeye devam ediyor. Vakaların tekrar yükselişe geçmeden sıfırı bulmasını temenni ediyoruz.

Yeni yıldan da sağlık başta olmak üzere birçok beklentimiz var. Fındık fiyatının artması, iş imkanlarının artması gibi sağlık dışında yine konunun temelinin ekonomiye dayanan bir çok farklı dileğimiz var. Pandemi nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayanlar var. Birçok küçük esnaf kapattı ve kapatmanın eşiğine geldi. Restoranlar şu an dip noktalarını yaşıyorlar. Bu nedenle yeni yıldaki beklentilerimiz arasında tabii ki sağlıktan sonra ekonomimizin düzelmesi yer alıyor.

Yazımın sonuna yaklaşırken 2021’i güzel yaşamak adına birkaç ay bilinçli yaşayarak pandemiyi  azaltma ve kontrol altına alma noktasında gerekenleri yapmalıyız. Aksi taktirde 2020’yi aratmayan bir yıl geçiririz. Bizler bilinçli yaşamalıyız ki durdurduğumuz hayatı tekrardan dolu dolu yaşamaya devam edelim. Zaman hızlı geçiyor, küçükler büyüyor, büyükler yaşlanıyor, yaşlılarımız birer birer bizleri terk ediyor ama herkes kendi kabuğuna çekildiği için bunlara hiçbir şekilde şahit olamıyoruz. Bilinçli yaşayarak bizden çalınan hayatımızı geri alabiliriz. Maske mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Sağlıklı kalalım, evlerimizde kalalım Ordu’m…