20 Haziran 2021 günü, Güneş İkizler burcundaki seyahatini bitirmeye hazırlanırken, Jüpiter retrosuna başlıyor. Merkür, Satürn ve Plüton ile birlikte toplamda 4 gezegenimiz Retro durumda olacak. Jüpiter yıldı birkaç kez Retro yapabilir. Bu normaldir. Fakat dikkat çeken konu on yıldan fazla bir süre sonra Balık ve Kova burcunda bir Jüpiter retrosu yaşıyor olmamızdır.

Her daim söz ettiğim gibi tabi ki aslında hiçbir gezegen geri hareket etmez evrende. Sadece biz dünyadan baktığımız için bizlere böyle görünür. Eski astrologlar bu dönemler de bizim de geçmişe göz tekrar göz gezdirip, orada öğrendiğimiz bilgeliği yanımıza alıp almadığımızı anlamamız için bir işaret olduğuna inanıyorlardı.

Retro Jüpiter, bilgeliğimize, inandığımız değerlere, hak, hukuk, adalet ve inançlarımıza ışık tutabilir. Bizi tekrar bu konulara odaklanmaya yönlendirebilir ve görmemizi sağlamak adına seçtiğimiz yolları değiştirebilir.

Jüpiter algılarımızı renklendirmemize, yönlendirmemize ve inandığımız gerçekleri eleyip doğru yolu bulmamıza yardımcı olur. Enerjisinin en üst oktavlarını kullanmaya başladığımızda, bolluk, sınırsız genişleme, büyüme ve sonsuz olasılıkları anlamamızı, görmemizi sağlar. Jüpiter öğretisi bizlere her şeyin mümkün olabileceğini, bunu yapacak gücün içimizde var olduğunu, hayata geliş amacımızın dört dörtlük olmak değil,  öğrenmek için geldiğimiz bir yolculuk olduğunu söylüyor.

20 Haziran’dan, 19 Ekim 2021 tarihine kadar olan süreçte dikkatinin nereye yönlendirileceğine ve hangi bilgilerin senin için tekrar edeceğini gör ve değişmez dediğin bakış açını ve zihnini yeni ve daha geniş olasılıklara açmana izin ver.

Jüpiter hem Balık hem de Kova burcunda Retro yapacak. Enerjileri farklı olsa da hayatımıza katacağı renkleri kucaklamak için auranı sonuna kadar aç. 29 Temmuz’a kadar Balık burcunda gerilerken, ruhsal konular, ruhumuz, sezgilerimiz ve teslim olduğumuz alanlarımızı sorgularken bulabiliriz. 29 Temmuz’dan 17 Ekim’e kadar Kova burcunda ki Retro’suna başladığında ise kolektif ve toplumsal değerleri sorgularken bulabiliriz. Değişmez denilen kanunlar bile değişebilir. Bunların hepsi soyut kavramlar olsa da Retro süresince hayatımızdaki temaların değiştiğini görebiliriz. Herkese yeni iç görüler veya büyük bakış açıları katacak sahneler izleyebiliriz.

Hayatınız boyunca inandığınız ve inatla değişmeyeceğini düşündüğünüz dar bakış açılarınız varsa bunların sarsıldığını ve olaylara bambaşka açılardan da bakabilmeyi öğreneceğiz olaylar yaşayabilirsiniz.

Çok fazla dağıldıysanız ve kendinizi parçalanmış hissediyorsanız Jüpiter Retro’sunun enerjisini kendinizi toplamak için kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm manevi güç ve bilgiye bu Retro süresince ulaşabileceksiniz. Hemen “ben hiçbir şey yaşamadım, görmedim demeyin” ilahi zamanlamaya güvenin ve unutmayın ki aramaktan vazgeçmediğiniz sürece ihtiyacınız olan zamanda o bilgeliğe ulaşacaksınız.

Jüpiter Retro’su aynı zamanda adaletin yerini bulduğu dönemleri de işaret eder. Hakkınız yenildiyse, haksızlığa uğradıysanız, canınız yandıysa bu süre içinde ilahi adalet sisteminin işlediğini gözlemlersiniz. Eğer adaletsizliği yapan siz iseniz siz de bu adalet çarkından hak ettiğinizi alırsınız. Alacaklarınız, verecekleriniz, ahlarınız, vahlarınız bu zaman süresince yerini bulacaktır. Ama burada önemle kavramak gereken şudur. Gerçekten hak edilmiş bir ödül ya da ceza mı? Sizin bakış açınızla evrenin bakış açısı çok farklıdır. O herkese eşit dağıtır yargılarını, kimseye ne eksik ne fazla verir. Herkese hak ettiği kadar verir.

Ekim geldiğinde ve Jüpiter Retro’su bittiğinde, şimdiki halimizden daha farklı bakış açısıyla bakan, zihni daha fazla genişlemiş ve bazı inançları yeniden şekillenmiş, hayata, ruhsallığa, topluma ve tüm canlılara daha farklı bakan, sevgi dolu bir enerjiye programlanmış olacağımızı ümit ediyor ve inanıyorum.

Sevgiler