"Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder." (Şura suresi ayet 30)

Evet değerli dostlar! bu ayeti celilenin üzerinde biraz başımızı ellerimizin arasına alıp düşünelim ve bugün başımıza gelen musibetlerin neden geldiğini tefekkür edersek, bu musibetlerin sebebini her halde bulunur. Yapacağımız tek şey tevbe i istiğfar etmek ve bir daha kötü amellerimize dönmemek ve sağlığımız için gerekli kurallara harfiyen uymaktır. Aksi takdirde bu beladan kurtulamayız.

"Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; Buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin: buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Buda imanın en zayıf derecesidir." (Hadisi şerif; Müslim "İman" ,78. Ebu Davud, "Salat",248)

Bu hadisi şerife göre müslüman herhangi bir kötülük gördüğü zaman onu eliyle ve diliyle düzeltmek ile mükelleftir. Eliyle veyahut diliyle düzeltmeye gücü yetmiyorsa kalbiyle ona buğz etmelidir. Emme velakin buda imanın en zayıf derecesidir.

Ey Müslüman kardeşim! Etrafımızda gördüğümüz, ahlaksızlıklara, kötülüklere, ahlaksız dizi ve yayınlara dur demez, onlara "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" dersen. Bu yılan yarın büyüdüğü zaman kuyruğu sana da değecek ve o zaman sen gözyaşları içerisinde kanal kanal gezerek kızını torununu aramak zorunda kalacaksın

Evet sevgili kardeşim! Bunları ben söylemiyorum bunları yapmamızı Cenab'ı Hak buyuruyor. Resülüllah (s.a.v.) Efendimiz buyuruyor. Bize düşen görev bu emirlere harfiyen uymaktır.

Bir Dua: Şimdi bir dua yapalım: İnşallah Yüce Rabbim dualarımızı kabul buyurur "Allah'ım! Günahlarımızı bilgisizlik yüzünden, yaptıklarımızı, işimizdeki aşırılıkları ve bizden daha iyi bildiğin bütün kusurlarımızı bağışla!

Ey Allah'ım Zati paki alanın hürmetine "(esteizü billah) Vema erselnake illa rahmeten lil alemin" "Habibim seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdim" diye buyurduğun ve bizlere rahmet olarak gönderdiğin Habibin Hz. Muhammed Mustafa S.a.v. Efendimizin hürmetine Seherlerde Sana açılan eller, Seni zikreden diller hürmetine 99 ismi şerifinin hürmetine; Bizim başımızda bulunan bu illeti def eyle yarabbi! Yarabbi! Bizler aciz kullarız Sen Gafur rahimsin. Bizleri günahlarımıza, aciziyetimize bağışlayarak üstümüzde bulunan bu musibet ve belaları bizlerden ve tüm islam aleminden uzaklaştır. YARABBİ! Amin..Amin.. Amin...

Bi hürmeti TAHA ve YASİN ve bi hürmeti SEYYİDİL MÜRSELİN VEL HAMDÜ LİLLAHİ RABBİL ALEMİN.....El fatiha...

Selam ve dua ile hoşça kalınız