"Allah'a ve Resulüne itaat eden, Allah'a itaatsizlikten korkan O’na saygısızlıktan korunanlar var ya, işte asıl kazananlar bunlardır." (Nur suresi 52. Ayet)

Bir Hadisi şerif:

Bir adam Hz. Peygamber (sav.) Efendimize "Bana öğüt ver" dedi. O da "kızma! " buyurdu. O kişi isteğini bir kaç sefer tekrarladı. Resül'i Ekrem Efendimiz her defasında "Kızma!" buyurdu.

Bir konu: Soru-Cevap:

Sabah namazı vakti çıktıktan sonra İşrak vaktine kadar (güneş doğana kadar) Kur'an'ı kerim okumak, zikir ve Dua gibi ibadetlerle meşgul olmak mekruh mudur?

Kur'an okumak bir ibadettir. İbadetlerle ilgili hükümler, tevkifi olduğundan, yani gerek farz gerekçeleri gerekse uygulananlarının her yönüyle akılla bilinmesi mümkün olmadığından, Kur'an ve Sünnette haber verilen hükümlere tabidir. Kur'an okumanın yasaklandığı bir vakit, Ayet ve Hadislerde geçmemektedir. Ancak kaynaklarda Kur'an okumanın mekruh olduğu bazı özel durumlar dan bahsedilmektedir. Bunlar: Namaz kılarken kıyamın dışındaki durumlarda, Cemaatle namaz kılınan namazlarda İmama uyduktan sonra, Cuma ve Bayram namazlarında okunan Hutbeyi dinlerken,. Uykulu olup, Kur'an okumak da zorlanılması durumunda.

Hadislerde Hz Peygamber (sav.) Efendimizin Sabah namazını kıldıktan sonra Güneş doğuncaya kadar oturduğu yerden kalkmadığı, Allah'ı zikrettiği rivayet edilmiştir. Buna binaen Sabah namazından sonra Kur'an okumak da dâhil olmak üzere zikir ile meşgul olmak mekruh değil aksine müstahaktır.

Bir Dua

"Ey Rabbimiz! Bize Dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver, Bizi Cehennem azabından koru'."(Bakara suresi 201 Ayet) Âmin!

Seherlerde Kur'an okuyan, Allah'ı zikreden dillere Selam olsun