Kışın, vitamin takviyesi alırken doktor tavsiyesinin olması, hastayı yönlendirmek açısından daha iyi olabileceğini belirten Begüm Özdemir, eczacı olarak hastanın anlattığı belirli semptomlardan da, aktif içerikleri iyi bilen bir eczacıysa ilerlemenin mümkün olduğunu ifade etti.
Kalabalık ortamlarda çalışan, kışın bağışıklığının direnç gösterememesi ya da insanlarla yakın temas kurmasını gerektiren bir meslek grubunda olanlar için ara ara bağışıklık güçlendirici ürünler önerebildiklerini söyleyen Özdemir, “Devamlı önermiyoruz çünkü sürekli bağışıklığı uyarmak da doğru bir şey değil. Bağışıklığı kendi haline bırakarak, tolere oluşmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Mesela C Vitamini tercih edilebilir, hem bağışıklığın arttırılmasında hem de toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasında etki ediyor. Bu C Vitaminin yanı sıra Beta Glukan olabilir. Beta Glukan, bağışıklık hücrelerini harekete geçiren, uyanık tutan, bir hastalıkla karşılaştığı zaman direk savaşma haline geçen madde. Beta Glukanın 2 ay gibi bir ömrü var. 2 aydan sonra kullanımında bir süre ara vermek gerekiyor.” dedi.
Nazmiye Begüm Özdemir, bağışıklığı güçlendirici takviyelere şu sözlerle değindi:


“Bağışıklığı kuvvetlendirmek için Çinko tercih edilebilir. Bu; C Vitamini, D Vitamini ve Çinkoyu kompleks şeklinde de verebiliriz. Bunların yanı sıra arıların ürettiği bir madde olan ‘Arı Sütü’ tercih edilebilir. Kovanlardan toplanan bu madde çok zor elde ediliyor. Arı Sütü, bağışıklığı çok güzel destekler ve vücuda antioksidan özelliği sağlar. Yine arılardan elde edilen Propolis koruyucu etki olarak kişiye önerebiliyoruz.”

Haber. Tülin VAYNİ

Editör: Berrin KESKİN