Değerli Dostlar!

Sevgili Peygamber (s.a.v.) efendimize ümmet olmak ne büyük şereftir. Onun ve ümmetinin duaları, alemlerin Rabbi katında karşılık bulur. Rabbimiz her an Efendimize rahmet etmektedir. Üstelik onun için dua edenler sadece yeryüzündekilerden ibaret değildir. Gayb alemlerinden de sürekli salat ve selamlar gelir. O candan aziz Peygambere (S.a.v.) " Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat ediyorlar. Ey İman edenler! Sizde ona salat edin selam edin. (Ayet'i Celile; Ahzab suresi 56. Ayet)

Şimdi bir düşünelim!

Üzerine her an Allah'ın Rahmeti inen ve yüz yıllar boyunca gece gündüz Meleklerin ve insanların Rahmet dualarına mazhar olan bir insanın Allah c.c. katındaki değeri nicedir. İşte Kur'an "İtaat edin" buyurduğunda böyle bir Peygamber'e (s.a.v.) uymayı bize emreder ve ona itaati. Allah sevgisinin hem alameti hem de vesilesi olarak gösterir.

"De ki: Eğer Allah'ı seviyor sanız bana uyun ki Allah ta sizi sevsin. Ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır. Çok merhamet edendir." (Ayeti Celile Al-i İmran suresi 31. Ayet.)

Evet değerli dostlar!

Yukarıda mealini verdiğimiz Ayet'i Celilede Cenab'ı Hak Allah'ın ve meleklerin Resülüllah (S.a.v.) Efendimize salatü selam getirdiğini ve bizimde Resülüllah (s.a.v.) Efendimize Salat'ü Selam getirmemizi emrediyor. Bu ayet'i celileye göre Allah'ın ismi zikredildiği zaman Celleşanuhu demek, resülüllah (s.a.v. Efendimizin ismi zikredildiği zam salatu selam getirmek( Allahümme salli ala seyyidina muhmmed demek) vaciptir yani kattiyen terkedilemez getirmeyen günaha girer. Hatta bazı müctehid İmamlar satu selam getirmenin farz olduğunu söylüyorlar. Resülüllah (s.a.v.) efendimiz hiç kimseye beddua etmemiştir. Fakat bir hadisi şeriflerinde :"Yanında ismim zikredildiği zaman üzerime salatu selam getirmeyenin burnu yere sürtsün." (Tirmizi Deavat 110) Diye buyuruyor.

Evet değerli dostlar!

Elhamdülillah bizler Allah'ın ve Meleklerin üzerine salatu selam getirdiği Kıyamet gününde Nebilerin bile kendisinden şefaat istediği bir Peygamber'in ümmetiyiz. Peki bugün bizler o şerefli peygamberin ümmeti olarak neler yapıyoruz? Yabancı dizilerdeki artistlerin isimlerini, futbol takımlarının futbolcularının isimlerini, şarkıcıların isimlerini bir çırpıda dilleri tutulmadan sayan çocuklarımız, torunlarımız; Sevgili peygamber (s.a.v.) Efendimizin ismini anne ve babasının ismi bilebiliyorlar mı? Şimdi elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Acaba biz islamın neresindeyiz....

Sizler düşüne durun ben bu konuya tekrar dönmek üzere bu günlük bu kadar diyorum.

Selam ve dua ile hoşça kalın