Değerli dostlar! Bazı kardeşlerimiz "Efendim hocalar hep azap ayetlerinden bahsedip milleti hep korkutuyorlar. Bunun müjde ayetleri yok mu?" Diye soruyorlar. Bende bugün birer tane müjde ayet ve hadisi şeriften bahsetmek istiyorum.

Değerli dostlar!

 Cenabi Hak Kur'an'ı keriminde" (Habibim)İman edip Salih ameller işleyenlere, kendileri için içinden Irmaklar akan Cennetler olduğunu müjdele."(Bakara suresi 25) buyruğu doğrultusunda Hz. Peygamber s.a.v Efendimiz de kimi zaman Kur'an'ı kerimdeki ayetlerle, kimi zaman da kendi ifadeleriyle ashabına Cennet hakkında ayrıntılı bilgiler vermiştir. Buna göre: Mü'minler ahiret yurtları olan Cennete varınca sekiz tane kapıyla karşılaşırlar. Cennetin bekçileri tarafından ilk olarak alemlerin efendisi H. MUHAMMED MUSTAFA s.a.v. Efendimize açılan bu kapılardan içeri alınırlar. Dünyada işledikleri amellere göre farklı bölümlerden ebedi yurtlarına girerler.

Değerli dostlar! Bu konuda Allah Resulü s.av. Efendimiz şöyle buyururlar: Cennetliklerden her kim namaz ehlinden ise namaz kapısından çağrılır. Cihad ehlinden ise Cihad kapısından çağrılır. Sadaka ehlinden ise sadaka kapısından çağrılır. Oruç ehlinden ise Reyyan kapısından çağrılır." Bu müjdeyi duyan Hz. Ebu Bekir Sıddık efendimiz "Ey Allah'ın Resulü! Bir insanın bütün bu kapılarından da çağrılması söz konusu olabilir mi?" diye sormuş. Allah Resulü de "Evet, senin de onlardan olacağını ümit ediyorum." diye cevap vermiştir. (Nesai' Siyam; 43)

Evet değerli dostlar! Sizlere bu müjdeyi ben değil Cenabi Hak ve Resülüllah s.a.v. efendimiz veriyor. İsteyen cennetin istediği kapısından buyursun girsin. Cennete veya Cehenneme gitmek kişinin tamamen kendi elindedir. Sözlerimi bir şairimizin dizeleriyle bitiriyorum: Cehennem dediğinde dal odun yoktur. Herkes ateşini buradan götürür.

Cenabı Hak cümlemizi Cennetin bütün kapılarından içeri girenlerden eylesin. Amin

Selam ve dua ile hoşça kalınız.