Değerli dostlar! Çocuklar Melek gibidir. Tertemiz günahsız olarak gözlerini açar ve çevrenin etkilerine göre şekillenirler.

Bundan dolayı çocukların, günahsız ortamlarda yetişmeleri ve Allah'a karşı sorumluluk bilinci taşıyan bir atmosferi teneffüs etmeleri, gelecek hayatlarında doğru bir yol üzerinde olmaları açısından büyük önem taşır.

Allah'ın anıldığı ortamlar, meleklerin ziyaret ettiği İlahi Rahmetin indiği yerlerdir. Kuşkusuz bir Mü'minin en çok sevineceği hususlardan biri, evinin Melekler tarafında ziyaret ettiği bir yer olmasıdır. Hanemizin Meleklerin ziyaret ettiği mekanlar olabilmesi için içinde Allah'ın anıldığı, Kur'an okunan ve ibadet edilen bir yer olması, iyi insanlarla oturup kalkılması ve masiyet ortamı olmaktan uzak bulunması gerekir. Bu nitelikteki bir ortam çocuklarımızın istikametinin olumlu şekillenmesinin de güvencesindedir.

Kur'an'ı Kerim insanın, ailenin, toplumun nasıl huzurlu ve mutlu olacağının yollarını göstermiştir. Çocuklarımızı bu huzur ikliminde tutabilirsek, hiçbir kötü eğilim onları doğru yoldan çıkaramaz.

Değerli dostlar!

Bir Melek kadar temiz ve günahsız, hanelerimize Cennet kokularını getiren yavrularımızı batının hain kültürü ile değil, islam Kur'an kültürü ile yetiştirelim. Onlara şefkat ve sevgi ile yaklaşalım, onları camiye götürelim. Camilerde biz namazımızı kılarken onlar arkada önümüzde koşup oynasınlar bağırıp çağırsınlar. Sevgili Peygamber s.a.v. Efendimiz namaz kılarken torunları Hasan ve Hüseyin r.a. Efendilerimiz Peygamber s.a.v. Efendimizin omuzlarına sırtına çıkar hatta bazen Sevgili Peygamber s.a.v. efendimiz onların düşmemeleri için namazda secdelerini uzattığı bile vakit olmuştur. Çocuklar aşılanacak ham bir meyveye benzerler, nasıl ki ham meyveden ağız tadıyla yemek için onları güzel meyvelerle aşılamamız gerekiyorsa geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı da güzel terbiye ve güzel ahlakla aşılamamız gerekmektir. Aksi takdirde yarın ağzımızın tadı bozulur.

Rabbim yarınlarda ağzımızın tadını bozmayacak nesiller yetiştirmeyi cümlemize nasip eylesin. Âmin Selam ve Dua ile hoşça kalınız.