Değerli dostlar! Büyük veli İbrahim Ethem Hazretleri bir gün Basra şehrine uğrar hemen etrafını saran halk İbrahim Ethem hazretlerine

" Ey İbrahim Ethem! Cenab'ı Hak bana

Dua ediniz Duanızı kabul edeyim diye buyuruyor. Bizim başımızda sıkıntılar ve dertler var duamız kabul olmuyor. Bunun sebebi nedir?" Diye soruyorlar.

İbrahim Ethem hazretleri: "Bana bir kaç gün müsaade veriniz aranızda biraz kalayım ondan sonra cevap vereyim" der. Bir kaç gün şehirde dolaşan İbrahim Ethem halkı bir mescide toplar ve şöyle hitap eder: "Ey Basralılar! Sizde on tane günah var bundan dolayı sizin kalpleriniz kararmış ondan dolayı sizin dualarınız kabul olmuyor. Peki bu on günah nedir? diye soruyorlar İbrahim Ethem hazretleri on tane günahı şöyle sıralıyor;

1-Allah'ı c.c. tanıdığınızı söylüyorsunuz ama Allah'ın c.c. emirlerini tanımıyorsunuz Allah'ın c.c. yapın diye buyurduğu emirlerini yerine getirmiyor yapmayın diye yasakladığı şeyleri yapıyorsunuz.

2-Kur'an-ı okuyorsunuz ama onun muhtevasıyla amel etmiyorsunuz. Evet bu günde aynı her evde Kur'an bulunuyor, ramazanda ramazana veya Cenazeden cenazeye okunuyor. Kur'an Ramazandan Ramazana okunmak için değil onunla amel etmek için indirilmiştir

3- Hz. Peygamber s.a.v. Efendimizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Fakat O'nun Sünnetini yaşamıyorsunuz. Bir Müslüman Peygamber s.a.v. Efendimizin sünnetini evinde yaşamıyor. Aile efradına Peygamber sevgisini aşılamıyor oğullar torunlar dizi oyuncularının ayakkabı numarasından metresine varana kadar her şeylerini biliyor fakat peygamberimiz s.a.v.'in sevgisinden sünnetinden bihaber ise o Müslümanın duası kabul olmaz.

4- Şeytanın düşmanınız olduğunu söylüyorsunuz fakat, onunla dostluk tan asla geri durmuyor. Yaptığınız amellerle onun peşinden gidiyorsunuz.

5-Cennet'i Sevdiğinizi söylüyorsunuz ama cennete gidecek ameller yapmıyorsunuz. Cennete gitmek için salih amelleri işlemek lazımdır.

6-Cehennemden korktuğunuzu söylüyorsunuz ama Cehenneme gidecek olan kötü amellerden den geri kalmıyorsunuz.

7-Ölüm haktır diyorsunuz, fakat ibret almıyor. Ölüme hiç hazırlık yapmıyorsunuz.

8-Din kardeşlerinizin ayıbı ile meşgul oluyorsunuz. Kendi ayıplarınızı görmüyorsunuz.

9-Allah'ın nimetlerini yiyorsunuz ama şükretmiyorsunuz. Niymetin şükrü fakirleri muhtaçları görüp gözetmekle onlara yardım etmekle olur.

10- ölülerinizi gömüyorsunuz fakat Bir günde sizin geleceğinizi düşünüyorsunuz.

Evet değerli dostlar! Şimdi başımızı ellerimizin arasına alıp yukarıda saydığımız sıfatların bizde olup olmadığını düşünelim. O zaman sanırım Dualarımızı neden kabul olmadığını ve başımızdaki sıkıntı ve belalardan ne den kurtulamadığımızın cevabını bulmuş oluruz.

Selam ve dua ile hoşça ve dostça kalınız.