‘İnsana Hizmet ve Hürmet Eden Belediyecilik’ anlayışıyla belediyecilik alanındaki faaliyetlerini sürdüren Altınordu Belediyesi yapılan bu çalışmaların yanı sıra personel eğitimlerini de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapan Altınordu Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonunda çeşitli eğitimler gerçekleştirdi.

Altınordu Belediyesi Meclis Salonu’nda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde farklı günlerde yapılan eğitimler kapsamında ilk olarak Türkiye Belediyeler Birliği Danışmanı Ayşe Ünal tarafından personele “Yerel Yönetimlerde İmar Uygulaması, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları ile Fiili Denetim Çalışmaları” konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

Kanun ve yönetmelikler hakkında da eğitimlere önem veren Altınordu Belediyesi bu kapsamda “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” konulu eğitim düzenledi. Eğitim kapsamında İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin tarafından personele ‘5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’ hakkında bilgiler verildi.

Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimlerin sonuncusu ise zabıta personeline yönelik yapıldı. İçişleri Bakanlığı Başkontrolü Recep Demir tarafından gerçekleştirilen eğitimde “Zabıta Görev, Yetki ve Sorumlulukları, Kabahatler Kanunu ve Fiili Denetim Uygulaması, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Uygulaması” konularında zabıta personelinin bilgilenmesi sağlandı.

Alanında uzman eğitmenler tarafından düzenlenen eğitim programları yapılan sunumların ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim