BAŞKAN TÖREN’DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İlk emri “oku” olan bir dinin ve bu düşünceden beslenen medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır.

İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkansızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu nedenledir ki bizler, eğitim öğretimi öteden beri en öncelikli konularımız arasında telakki ediyoruz.

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedirler.

Bizler “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi” emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz.

Zira öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değildir.

Öğretmen, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir.

Bizlerde ‘Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’ hedefimizi eğitimli yeni nesillerle inşa edeceğiz bunu da kıymetli öğretmenlerimizin büyük katkıları ile yapacağız.

Gelişmiş, çağdaş, muasır ve müreffeh bir Türkiye ve Altınordu hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemiz olan, gençlerimizin geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol oynayan öğretmenlerimize şahsım ve şehrim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve görevleri başında şehit düşmüş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilişim