Projede yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Projeye Litvanya, Romanya ve Türkiye'den toplam 13 ortak öğretmen ve 180 öğrenci katıldı.

Öğrenciler projede eğitici ve eğlendirici süreçlerden geçtiler.

İngilizce Öğretmeni Aynur Baydere katılımcı olduğu projenin amaçlarını ve hedeflerini şu şekilde ifade etti : “Tüm Dünya’yı bir anda etkisi altına alan Covid-19 salgın hastalığı tüm sistemleri olduğu gibi eğitimi de olumsuz etkilemiştir. Öğrenciler ve öğretmenler ait oldukları yer olan okullarda değil evlerinde kalıp uzaktan eğitim sürdürmektedirler. Elbette bu süreç yüz yüze eğitim kadar etkili ve eğlenceli olmasa da herkese farklı deneyimler kazandırmış, teknolojiyi daha iyi tanınır hale getirmiştir.

EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ BİR ETKİNLİK…

 Uzaktan eğitim sürecinin en fedakar üyelerinden biri olan eğitimciler bu süreci öğrenciler adına en faydalı olacak şekilde geçirmeye çalışırken yeni şeyler keşfetmiş ilginç anılar biriktirmişlerdir. Biz de bu proje ile ülkemizde ve tüm dünyada eğitimin uzaktan da olsa emin ellerde olduğu göstermek ve bu zorlu süreçte öğrencilerimizle eğlenceli ve eğitici etkinlikler yapıp paylaşımlarda bulunarak öğrencilerimize hem akademik hem psikolojik destek sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitimin mekan ve zamana takılmadan sürebileceğini her ay öğrencilerimizle ortak çalışmalar yaparak göstermeyi hedefledik. Ocak ayında başlayan projemiz eğlenceli bir şekilde sona erdi. Öğrencilerimizden ve velilerimizden çok güzel dönütler aldık."

PROJENİN AMACI:

Projede öncelikle öğrencilerin web2 araçlarını çok daha iyi kullanarak uzaktan eğitim sürecinde hem teknolojiyi kullanma bakımından hem de bu süreci daha verimli geçirmeleri bakımından yanlarında olmak.

PROKE KAPSAMINDA BİRÇOK ÇALIŞMA YAPILDI…

 Projede İngilizce hikaye kitabı yazmadan, geri dönüşüm çalışmalarına, karikatür kitabı yazmadan pandemi ve uzaktan eğitim ile ilgili bilgilendirici seminerler vermeye kadar birçok çalışmaya yer verildi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim