Peluş oyuncuklarla Organ Bağışı Uygulama programına Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Işıl Aralan, Hastane Müdür Yardımcısı Organ Nakil Koordinatörü Derya Ergül ve öğrenci velileri katıldı. Kaymakam Ömer Lütfi Yaran peluş oyuncaklarla çocuklara organ nakli ve bağışını güzel bir şekilde anlatılmasına vesile olan 3-F sınıfı öğretmeni Emine Mutlu ve Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Organ Nakil Koordinatörü Derya Ergül’ü tebrik etti.

OYUNCAKLI YÖNTEMLE ANLATMAYI UYGUN BULDUK”
Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Organ Nakil Koordinatörü Derya Ergül projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Organ naklini çocuklarımıza nasıl kolay bir şekilde anlatabiliriz diye düşündüğümüzde böyle bir yöntem bulduk. Eski kullanılmayan Peluş oyuncaklarını çocuklarımızdan istedik yeni yırtılmış tadilatı gereken Peluş oyuncukları toparladık, eski peluş oyuncaklardan yeni peluş oyuncaklara eksik olan yerlerini uzuvlarını nakil etmek koşuluyla organ naklini öğrettik. Bazı çocuklarımız evlerinde bu uygulamayı yaptı bazı çocuklarımızla da bizzat sınıfta bu uygulamayı gerçekleştirdik” dedi.  



“BU TÜR FARKINDALIKLARLA ORGAN BAĞIŞI İNŞALLAH DAHA DA YAYGINLAŞIR”
Dumlupınar İlkokulu 3-F Sınıfı Öğretmeni Emine Mutlu’da yaptığı açıklamada, “Bu konuyu çocuklara anlatmak duygusal anlamda gerçekten zor. Bunu Hastane Müdür Yardımcısı Organ Nakil Koordinatörü Derya Ergül arkadaşımla konuşup nasıl anlatabiliriz onları incitmeden, çok damarlarına basmadan çok duygulandırmadan oyuncaklarda yola çıkalım dedik. Kullanmadıkları ama hala çok sevdikleri oyuncakları yeni oyuncaklarındaki eksik kısımları tamamlayarak böyle bir farkındalık oluşturalım diye düşündük öğrencilerim çok duyarlı çocuklar. Bu konuda çocuklarım ve velilerim bana çok destek oldular. İnşallah toplumda bu tür farkındalıklarla organ bağışı daha da yaygınlaşır.” şeklinde konuştu.



“ORGAN BAĞIŞI ÇOK KIYMETLİ”
 Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ise organ bağışının önemi ilgili çok faydalı bir uygulama olduğunu ifade ederek, “Projede emeği geçen 3-F Sınıfı öğretmeni Emine Mutlu ve Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Organ Nakil Koordinatörü Derya Ergül’ü tebrik ederiz. Organ bağışı çok kıymetli. Çocuklara bunu anlatmanın en güzel yolu bu şekilde olsa gerek. Onlar için faydalı bir uygulama” dedi.

Editör: TE Bilişim