Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü için ekibi tarafından hazırlanan sorular, çalışma fasikülleri ve eğitim yılı boyunca yayınlan örnek sorular hazırlandığı, aynı zamanda merkezimizin web sayfasından ve merkezimizin sosyal medya platformlarında yayınlanan İlk video paylaşımının 3 Şubat'ta yapıldığı "Karekodlu, Video Çözümlü Konu Tarama Testlerini 8 ve 12. Sınıf düzeyinde öğretmenlerin ve çocukların kullanımına sunulduğunu, 4 aylık bu süreçte, 8 ve 12. sınıflar düzeyinde, 521'i özgün 450'si ÖDSGM'den yararlanılan toplam 971 soru, 41'i özgün 36'sı ÖDSGM'den yayınlanan toplam 77 testin Ordu ÖDM web sayfasında yayınlandığını, 49 karekodlu test halinde toplam 588 sorunun çözümlü videolarının Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayınlandığını söyledi.

Ordu ÖDM sitesindeki ilgili sayfaların toplamda 35163 kez ziyaret edildiği, yapılan çalışmaların yanında uluslararası düzeyde yapılan, Milli Eğitim Bakanlığının da katıldığı 4. sınıflarda okuma becerisini ölçmek adına yapılan PIRLS 2021 araştırmasına Ordu’nun da katıldığı, Ordu eğitim camiasına hizmet verdiği gibi ülkemizin eğitim faaliyetlerine de katkıda bulunduğunu ifade edildi.

Sonrasında Ordu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu yaptığı açıklamada "Yapılan çalışmaların merkezin kurumsallaşması adına önemli olduğunu, gelinen noktada eğitim camiasında önemli işlere imza attığımızı bu başarılı çalışmaların artarak devam etmesini ekip ruhu ile çalışıldığında güzel işler çıktığını, görevli arkadaşların da kendilerine güvendiklerinde başarılı çalışmalar yapmalarının kendisini mutlu ettiğini ve teşekkürlerini sunduğunu" belirtti. Sonrasında Müdürlüğümüzdeki görev süresi biten öğretmen arkadaşımıza verilen plaket sonrasında eğitim üzerine sohbet edilerek önümüzde yıl yapılacak çalışmalar değerlendirildi.' Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim