Kutlamalar, 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.


Çelenk sunumunun ardından program Belediye Kültür Sarayı’nda devam etti. Program saygı duruşu yapılması ve İstiklal marşının okunmanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya gerçekleştirdi.



“ÖĞRENCİSİNDEKİ CEVHERİ İŞLEYEREK MÜCEVHERE DÖNÜŞTÜREN SANATÇIDIR ÖĞRETMEN”
Bugünün tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık unutulmadıkları gösteren bir gün olduğunu belirten Atinkaya, “Öğretmenlik insanlık tarihinin olmayan mesleğidir. Her işi bilen, bir bilgi deposu ve bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir. Öğretmen bahar güneşi gibidir, nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş tabiata öğretmen de öyle can verir topluma. Öğrencisindeki cevheri işleyerek mücevhere dönüştüren sanatçıdır öğretmen. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli mesleği uğruna adayabilmelidir, sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir.” dedi.


Müdür Atinkaya’nın konuşmasının ardından programda mesleğe yeni başlayan Elif Özlük ve meslekten emekli olan Güven isimli öğretmenler de birer konuşma yaptılar.



“BUGÜN ÇOK ANLAMLI VE ÖNEMLİ BİR GÜN”
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı’da programda bir konuşma gerçekleştirdi.
Bugünün çok anlamlı ve önemli bir gün olduğunu belirten Milletvekili Taşçı bunun anlam ve önemini biz her yönüyle bugün vesile ile iyi irdelememiz gerekiyor. 24 saat topluma mihmandarlık yapan rehberlik yapan çok kıymetli eğitim camiamızın fedakar cefakar insanları için bizler Milletvekili, Kaymakam, Vali, Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı hiçbir meslek hiçbir gayret ve çabanın önünde bundan daha fazla kimse eğilemez. Buna herkesin rivayet etmesi gerekir ve ediyor da.” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLER KOROSU SAHNEDE”
Yapılan konuşmaların ardından şiirler ve müzik dinletisi gerçekleşti. Daha sonra, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edildi. İlhan Haznedar İlköğretim Okulu öğrencileri hazırlamış olduğu oratoryo gösterilerini sundular. 24 Kasım öğretmenler günü ile ilgili resim şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol mensupları verildi. Programda son olarak Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu öğretmen korosu mini bir konser verdiler.


Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşen kutlama programına AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, daire amirleri ve çok sayıda öğretmen ile öğrenciler katıldı.

“ÖĞRETMELERİMİZ GELECEK ADINA ÜLKEMİZİN HAM MADDESİNİ İŞLEMEYİ ÖĞRETEN DEĞERLERİMİZDİR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da programın sonunda yaptığı açıklamada, “24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen kutlama programında ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağı olan kıymetli öğretmenlerimiz ile bir araya geldik.

Dünyaya boyun eğdiren ancak hocalarının önünde eğilmekten yüksünmeyen cihan sultanlarının, Mustafa Kemal ATATÜRK"ün Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz " sözleriyle öğretmenlerimizi baş üstünde tutan ecdadın torunları olarak, bizleri yetiştiren aziz öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal eden sevgili öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim