Etkinliğe Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Binbaşı Musa Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.


  Programın açılış konuşmasını yapan Kulak Çetirtepe İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mustafa Çok, “Her yıl ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arası Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası olarak kutlanmaktadır. Amacımız çocuklarımıza piknik havasında geçecek bir etkinlik olmaktan çok Milli kaynakların işletilmesi yani fabrikalar kurulması paranın dış ülkelere gitmesini önlemek temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak ekonomimizi geliştirme bilincine kazandırmaya yönelik bir şuur kazandırmaktadır. Bu şuurla birlikte üretirken tasarruflu olma bilincini kazanmaları ve bunu alışkanlık haline getirmeleri de hedefimiz olmuştur. Okulumuz istinat duvarı olumsuz göze hoş gelmeyen bir görüntü içindeydi. Görsel Sanatlar öğretmenimize Projemiz anlatılmış duvar sıva atılarak boyatılmış ve kendilerine teslim edilmiştir.

Seher Ayyüce Erdoğan öğretmenimiz önderliğinde istinat duvarı öğrencilerle ilmek ilmek işlemiş ve adı Sanat Sokağı konulmuştur. Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerinde temel eğitim bölümünde yer alan “ilkokul ve ortaokulların gelişimsel açıdan yeniden yapılandırılması amacıyla tüm temel eğitim kurumlarında çocukların düşünsel duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla kurulacak olan” Tasarım Beceri Atölyeleri” hedefinin gerçekleşmesi çocuklarımızın bilim sanat spor ve kültür odaklı kendilerini gerçekleştirmeleri bilmekten çok tasarlamanın yapmanın üretmenin ön plana çıkacağı çocuğun kendisine meslekleri çevresini tanımasına yardımcı olacak ayrıca öğrencilerin sahip oldukları zeka potansiyellerinin farkına varmaları sağlanarak sahip oldukları potansiyelin geliştirilmesi için kurulan Akıl ve Zeka Oyunları sınıfını açmayı hedefledik ve gerçekleştirdik.

Bu sınıfın teşrifatında desteklerini bizden esirgemeyen sayın Dinç Elektrik yetkililerine, Hasdemir kardeşlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.
 Yapılan konuşmanın ardından Tasarım ve Beceri  Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı ve Sanat Sokağı” açılışı gerçekleştirildi. Program yöresel keşkek ikramı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim