Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu tarafından, e-twinning kapsamında yürüttüğü "Durakta Matematik Projesi’ hayata geçirildi.  Proje ile kente bulunan 48 durağa Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından afiş asıldı.

Projenin açılış töreni ise bugün Altınordu Bahçelievler Mahallesi'nde bir dolmuş durağında öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Projenin açılış kurdelesini Altınordu Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Birsan Ürey ve Okulun Matematik Öğretmeni Proje Sorumlusu Funda Şahin birlikte kesti.

Açılış töreninde konuşan Altınordu 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Matematik Öğretmeni Proje Sorumlusu Funda Şahin, projenin amaçlarını anlattı. Amaçlarının, matematiği 7'den 70'e herkese sevdirmek olduğunu söyleyen Funda Şahin; “Bunu yaparken de karikatürlerle, eğlenceli çizim ve resimlerle duraklara afişleri astık. Herkesin dikkatini çekeceğini ve buradan bir şeyler öğreneceğini düşünüyoruz. Hem eğlendirecek hem de yüzlerde bir gülümseme oluşturacak. Çünkü matematik genel anlamda toplumumuzda korkulan ve endişe duyulan bir derstir. Olumsuz ön yargılar vardı. Biz de bu olumsuz ön yargıları yıkmak istiyoruz." dedi.

Öğrencilerin bu projede aktif olarak yer aldığını dile getiren Şahin sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bizim birinci aşamamız. Şu anda hem bu çizimleri örnek alarak hem de kendi yaratıcılıklarını da ortaya koyarak ikinci aşamada öğrenci çizimlerine yer vereceğiz. Şu anda okulda bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Ortaya çok güzel çizimler çıktı. İnşallah yakın zamanda duraklarımızda öğrencilerimizin çizimleriyle de yer alacağız.”  Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim