İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla ülke genelinde okullarda öğrencilere yönelik uygulamalı olarak trafik eğitimlerinin düzenlenebilmesi amacıyla 16 Eylül 2019 tarihinde Bakanlıklar arası eğitim çalışmalarına ilişkin Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Mobil Trafik Eğitim Tırı tahsis edildi. Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında ‘Mobil Trafik Eğitim Tırı’ Ordu'ya  da getirilecek

29-30 Kasım 2019 tarihlerinde Altınordu Tayfun Gürsoy Parkında bulunacak Mobil Trafik Eğitim Tırında 29 Kasım 2019 günü Saat: 09.00-15.30 arası, 30 Kasım 2019 günü ise saat: 09.00-13.30 arasında öğrencilere teorik ve uygulamalı olarak mobil sınıfta trafik, yaya, yaya geçitleri konularında eğitim verildikten sonra trafik müfettişi kimlikleri dağıtıldı.

Altınordu İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri ile Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri eşliğinde özel hazırlanan trafik parkurunda öğrenciler, araç kullanarak pratik trafik eğitimi de alacak.

Editör: TE Bilişim