Türk Eğitim-Sen “Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılında Türkiye Sevdalıları Birarada” temalı İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantılarının üçüncüsü 19-22 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Toplantıda konuşan Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan, “Türkiye Kamu-Sen olarak, mülakata, korktuğumuz ya da üyelerimize güvenmediğimiz için karşı çıkmıyoruz. İki büyük sendika mülakat komisyonlarında sadece gözlemci sıfatı ile yer alsın ya da mülakatta kamera kaydı alınsın. Biz mülakata ‘hayır’ derken, aslında ahlaksızlığa ‘hayır’ diyoruz. Geldiğimiz şu zamanda neredeyse uzaya şehir kuruluyor ama biz hala ehil yönetici atayamıyoruz. Dolayısıyla mülakat garabetinin artık kamudan çıkarılması gerekir. Bu husus talep ettiğimiz memur paketinde mutlaka yer almalıdır” dedi.

YÖNETİCİ ATAMALARI

Yönetici atamalarının artık problem olmaktan çıkarılmasını isteyen Geylan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, hak edenin makam, mevki sahibi olduğu bir düzene kavuşması gerektiğini kaydetti. Geylan, “15 Temmuz felaketi yaşadık. Bu ülkeyi 15 Temmuz felaketine sürükleyen nedenlerin başında kamusal alanın bir gruba mensubiyet üzerinden tanzim edilmesi geliyordu. Şükürler olsun ki; 15 Temmuz gecesinde devletimizin içindeki milli reflekslerin direnci ve milletimizin devletimizin yanında saf tutması sayesinde felaketi bertaraf ettik. Artık bu ülkenin yeni 15 Temmuzlar yaşama lüksü yok. Allah esirgesin; bir kez daha düşersek, kalkamayabiliriz” diye konuştu.

VERGİ MATRAHI YÜZDE 15’TE SABİTLENMELİ

Genel Başkan memur paketinde aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesine son verilerek, tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin önemli taleplerinden biri olduğunu da ifade etti. Geylan memur paketinde yer almasını istedikleri diğer hususları da şu şekilde dile getirdi: “Vergi dilimleri matrahı yüzde 15’e sabitlenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfı öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Dini bayramlarda ikramiye verilmesini de çok önemsiyoruz. Görevleri başında olan kamu çalışanlarına da tıpkı işçiler ile işçi ve memur emeklilerinde olduğu gibi dini bayramlarda ikramiye verilmelidir.” Haber: Nazlı DEMİR / BSHA

Editör: TE Bilişim