Gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmasında Sosyoloji Kulübü üyeleri Gürgentepe’de öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin başta kağıt, kalem gibi kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak eğitim faaliyetlerinin sıcak bir ortamda gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile giysi desteği sağladılar.

Çocuklara verilecek her türlü desteğin, ülkenin geleceğine yapılacak bir katkı olduğunu ifade eden Sosyoloji Kulübü üyeleri Ordu Üniversitesinin, sponsorların ve duyarlı öğrencilerin verdiği destekle önemli bir sosyal sorumluluk örneği sergilediklerini belirttiler. Kulübün amaçları arasında yardım yapanlar ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getirmek, bu yardımlar vasıtasıyla çocukların zihninde bir üniversite ya da üniversiteli imajı oluşturarak onların eğitim süreçlerinin devamına katkı sağlamak olduğunu söyleyen kulüp üyeleri etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Yapılan yardım öncesi kulüp üyesi öğrenciler ile bir araya gelen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitelerin bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal meselelere duyarlı olmak, çare üretmek ve çözümler geliştirmek gibi pek çok konuda sosyal sorumlulukları vardır. Bu kapsamda Sosyoloji kulübümüz gerçekleştirdiği örnek sosyal sorumluluk çalışmasıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza önemli bir katkı sunmuştur. Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk çalışması dolayısıyla kulüp akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Yüksel’e, öğrencilerimize ve bu sosyal sorumluluk çalışmasına destek sunan paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim