Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Zuver Kaya Teknik ve Anadolu Lisesinde düzenlenen "Meslekleri Tanıtıyoruz" programına Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Oda Sekreteri M. Ender Sönmez, İşkur İl Müdür Yardımcısı Kayhan Kara, İşkur Şube Müdürü Ömer Yafes Demir, İş ve Meslek Danışmanları Özge Yüksel ve Didem Aktaç katıldı.

Okul toplantı salonunda düzenlenen programda Oda Başkanı Bahadır Baş ve Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez “Mali Müşavirlik Mesleğini" öğrencilere tanıttılar. 

MESLEĞİ TANITMAK İÇİN YORULMAMAK LAZIM...

Programda konuşma yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Ben bu eğitimlere çok önem ve değer veriyorum. Bu mesleğin geleceği sizin gibi aydınlık arkadaşlarımızla olacaktır. Ülkemize hizmet edebilmek, muhasebecilik mesleğine sizlerin önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Hangi mesleği icra ederseniz edin bir tane altın kural vardır, önce iyi insan olmak gerekiyor. Muhasebecilik mali müşavirlik mesleği çok önemli bir meslektir. Devletin bütçesinin gelirleri mali müşavirler tarafından oluşturuyor. Türkiye’de yaklaşık yüzonbirbin mali müşavir var. Bizlerin hazırladıkları beyanname ve bildirimlerle ile beraber devletimizin vergi gelirleri oluşturuluyor. Bu anlamda kamusal bir görev yapıyoruz. Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası anayasanın 135.maddesine göre kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde meslek odasıdır. Devletle ile mükellef arasındaki köprü görevini üstleniyoruz. Sizler geleceğin Mali Müşavirleri, Geleceğin nitelikli Muhasebe Ara Elemanlarısınız. Bunun için çok çalışmalısınız. Hayatta çalışan çabalayan bir adım önde oluyor. Hayatınızda farkındalık yaratmalısınız ki sonuçlar sizleri sevindirsin. Bize bu imkânı sağlayan İŞKUR İl Müdürümüz İsa Kaymak, İl Müdür Yardımcımız Kayhan Kara, Okul Müdürümüz Çiğdem Çolak; Değerli Muhasebe Hocalarımız İlhan Yılmaz, Sebahat Özyılmaz, Sülün Çelik, Halil İbrahim Kırca ve toplantıya katılan değerli öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyor. Hepinize başarılı bir öğrenim hayatı diliyorum” dedi.

Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez ise yeni yayımlanan 509 no’lu tebliğ ve Meslek yasası açısından muhasebe mesleğinin süreçleriyle ilgili öğrencilerle paylaştı.

Ordu İşkur İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Didem Aktaç ise; “Meslekleri Tanıtıyoruz programı kapsamında öğrencilere iyi bir CV nasıl hazırlanır. İş müracaatlarında yapılması gerekenler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim