Eğitim sistemine katkı veren öğretmen, yönetici, akademisyen, sivil toplum kuruluşları, medya gibi alanların yanında Milli Eğitim Bakanlığına yayılımıyla katkı veren proje ve çalışmalar kısa adı EYUDER olan Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği tarafından ödüllendirildi. EYUDER tarafından verilen  ‘Altın Meşale Ödülleri’nin bu yıl ikincisi düzenlendi. Ödüller Antalya’da ve 10.’su düzenlenen EYFOR X (Eğitim Yönetimi Formu ) kongresinde verildi. Törene 750 kişi katıldı.

 Akademisyenler, medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve EYUDER temsilcilerinden oluşan seçici kurul üyeleri Yılın Örnek Eğitim Yöneticisini, yöneticinin rol model kişiliği, yenilikçiliği ve eğitim liderliği, araştırmalarındaki bilimsel bakışı,  eğitimci kimliği, sorun-çözüm odaklılığı, kişilik-duygu ilişkisi, özgüveni, proje havuzundaki derinliği ve çalışmalarının yayılımı gibi kriterleri göz önünde bulundurarak verdiği ödüller 14 dalda gerçekleştirildi.

‘Yılın Örnek Eğitim Yöneticisi’ dalında Altın Meşale Ödülüne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş layık görüldü. Ordu Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kemal Cebeci’nin de kızı olan Fazilet Durmuş’un aldığı ödül Ordu eğitim camiasında da sevinçle karşılandı.

Fazilet Durmuş’a ödülü Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirlik görevini yürüten MEB Müsteşar Yardımcılığı yapmış Doç. Dr. Hüseyin Hilmi Çolakoğlu tarafından verildi. Fazilet Durmuş, “bu ödülü annem ve babam, yüreğimin sevinci eşim, aynı çatı altında yaşadığım 3 evladım, aynı havayı soluduğum 212 bin çocuğun ve tüm çalışmalarımda arkamda değil yanımda yürüyen ekip arkadaşlarım adına alıyorum” dedi. Durmuş sözlerini, “Bu vatan çocuklarımız için cennet yapılmaya layıktır” diye bitirdi. Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim