Ordu Üniversitesi'nde Bölüm Başkanlığı, Üniversite Genel Sekreter Vekilliği, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çeşitli fakülte ve yüksekokullarda yönetim kurulu üyelikleri, gibi birçok akademik ve idari görevlerde bulunan Prof. Dr. Tayfun Aşkın da Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olduğunu açıkladı.

Ordu Üniversitesi'nin sevilen akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Tayfun Aşkın 2015-2019 dönemi için Nisan 2015’te yine Ordu Üniversitesi Rektör Adayı olmuş ve yapılan seçimlerde ilk dörde girmişti.

Halen Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü  Toprak Bilimi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof.Dr. Tayfun Aşkın hedeflerini benzersiz, çevreye saygılı, sosyal, halkla içiçe, tasarruflu, şeffaf, değer üreten, 7/24 yaşayan üniversite olarak açıkladı.

Prof. Dr. Tayfun AŞKIN kimdir?

27.09.1970 tarihinde Ordu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu ilinde tamamladı. 1988 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü’nden 1992 yılı Haziran ayında derece ile mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Toprak Anabilim Dalı’na 1994 yılı Ekim ayında Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1995 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toprak Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine başladı ve yüksek lisansını 1997 yılında tamamlayarak Ziraat “Yüksek Mühendisi” unvanını aldı. Doktora öğrenimine 1997 yılında yine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toprak Anabilim Dalı’nda başladı. 2547 Sayılı Kanun’un 35. Maddesi kapsamında, Yükseköğretim Kurulu tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toprak Anabilim Dalı’nda kadrosu ile birlikte görevlendirilen araştırmacı, 1999 yılında burada görev yapmaya başladı ve doktora öğrenimini tamamlayıncaya kadar bu görevini sürdürdü. Doktora öğrenimini 2002 yılında tamamladı ve 2006 yılına kadar Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Toprak Anabilim Dalı’nda “Doktor Araştırma Görevlisi”, “Yrd. Doç. Dr.” ve “Doç. Dr.” olarak görev yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi ve Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Toprak Anabilim Dalı’nda 2003–2006 yılları arasında Yardımcı Doçent Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Mayıs 2005 döneminde “Toprak ve Bitki Besleme” uzmanlık alanında Doçentlik sınavına başvuran araştırmacı, 4 Nisan 2006 günü Doçent unvanını kazandı, Ağustos 2007’de Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Toprak Anabilim Dalı’na Doçent kadrosuna atandı. 14 Eylül 2011 tarihinde Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Toprak Bilimi Anabilim Dalı’nda Profesörlüğe yükseltilerek atandı.

Ulusal ve uluslararası dergilerde birçok bilimsel makalesi ve bu makalelere yapılan çok sayıda atıfları bulunmaktadır.

Ordu Üniversitesinde Bölüm Başkanlığı, Üniversite Genel Sekreter Vekilliği, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çeşitli fakülte ve yüksekokullarda yönetim kurulu üyelikleri, gibi birçok akademik ve idari görevlerde bulundu.

Yine 2015-2019 dönemi için Nisan 2015’te Ordu Üniversitesi Rektör Adayı oldu ve yapılan seçimlerde ilk dörde girdi.

Evli ve “Ali Kaan” isminde bir erkek çocuk babasıdır. Eşi Süheyla AŞKIN, Karadeniz Teknik üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi’nden İşletmeci olarak mezun olmuş ve 1996 yılından günümüze kadar öğretmenlik mesleğini icra etmektedir. *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim