Ordu Üniversitesi’nin sahip olduğu imkanları en etkin şekilde kullanarak kendini üst seviyeye çıkarmış; yenilikçi, her daim bilimin ışığında hareket eden, topluma katkı sağlayan, çevresinde öncü ve örnek bir kurum olduğunu belirten Akdoğan, “Mavi ve yeşilin buluştuğu bir konumda yer alan Ordu Üniversitesi 12 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 10 Meslek Yüksekokulu ile eğitim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Kurulduğu 2006 yılında toplamda 4 bin öğrencisi bulunan Üniversitemiz, 20 bine ulaşan öğrenci sayısı ile bugün 5 bine yakın öğrenciyi mezun eder hale gelmiştir. 14 yıl gibi kısa bir sürede akademik ve idari birimleri, her geçen dönem artan öğrenci sayısı ve fiziki büyümesi ile gelişimini sürdüren Üniversitemiz, bu gelişimi ile hem bilim dünyasına hem insanlığa hem de çevresine çok önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Rektör Akdoğan, “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019 Raporu’na göre Üniversitemiz, 123 devlet üniversitesi arasında öğrenci memnuniyetinde 38’inci sırada yer almış, yine Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Raporu’nda da ilimiz 17’nci sıraya yerleşmiştir. Bu veriler bizlere Üniversitemizin hem üniversitesi hem de şehrinden memnun bir öğrenci profiline sahip olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte ulaşım imkanları son derece kolay olan ilimizde Avrupa’nın denize açılan tek havaalanı konumunda olan Ordu-Giresun Havaalanı Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi’ne 10 dakika, otogara 15 dakika mesafededir. Bu özelliği ile Üniversitemize hem karayolu hem de havayolu ile ulaşım kolay bir şekilde sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Ordu Üniversitesi’nde sadece öğrencilerin akademik gelişimleri üzerine değil aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirebilmesi için de gerekli çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Rektör Akdoğan, “Üniversitemizde pek çok sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu tür etkinliklerle sosyal ve dinamik bir eğitim ve öğretim anlayışını hem öğrencilerimiz hem de personelimiz ile paylaşarak sadece derslik ile sınırlı bakış açısını genişletiyoruz. Bu bakış açısı ile de evrensel düşünen bireyler yetiştirme hedefiyle söz konusu etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte uluslararası standartlardaki yapı kalitesi, özgün mimarisi ve çevre düzenlenmesi ile dikkat çeken Ordu Üniversitesi, öğrencilerine ayrıcalıklı bir eğitim-öğretim ve yaşam ortamı sunmaktadır. Kampüs içerisindeki öğrenci yurtları, her türlü konforun sağlandığı modern yaşam ve çalışma ortamı, merkezi kantin ve kafeteryalar öğrencilerimize dinlenmek ve sosyal ortam oluşturmak için vazgeçilmez bir fırsat oluşturmaktadır.” diye konuştu.

ODÜ’nün gerek bilimsel gerekse bilişim alt yapısı hakkında bilgi veren Rektör Akdoğan, pandemi nedeniyle bahar dönemimde uzaktan eğitim ile devam edilen eğitim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Rektör Akdoğan, “Eğitim öğretim faaliyetlerini çağdaş eğitimin gerektirdiği her türlü imkana sahip mekanlarda sürdürebilmek için yoğun bir şekilde çalışan Üniversitemiz sahip olduğu bilimsel alt yapısı ile öğrencilerine daha donanımlı alanlarda çalışma imkanı sunmaktadır. Bu bağlamda Üniversitemiz 152 laboratuvarıyla bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve projeler yürütülürken, kütüphanemiz bünyesinde bulunan 57 bin 269 basılı ve 200 bin elektronik kitap ile öğrencilere gerekli olan araştırma ortamı sunulmaktadır. Bununla birlikte Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimize uzaktan eğitim alt yapısına sahip olduğumuzu ve bu sistemin sorunsuz bir şekilde işlediğini de belirtmek isterim. Yaşadığımız pandemi sürecinin öğrencilerimizin eğitim hayatına olan etkilerini minimal düzeye indirmek için yükseköğretim kurumları olarak elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti gösterdik ve göstermeye devam etmekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak eğitim öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için hızlı bir şekilde gerekli alt yapı, donanım ve bilişim sistemleri ile ilgili hazırlıklarımızı yaparak bahar dönemi eğitim öğretim sürecini uzaktan eğitim ve dijital öğretim imkanları yoluyla sorunsuz bir şekilde tamamladık.” diye ekledi.

Rektör Akdoğan, “Ordu Üniversitesi olarak ülkemizin geleceği olan gençlerimizi nitelikli, teorik ve pratik bilgiler ile kuşanmış, bilimin ışığında aydınlanan, özgüveni, farkındalığı ve milli şuuru yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlama sorumluluğunu taşımaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Ordu Üniversitesi ailesine katılacak öğrencilerimize şimdiden hoş geldiniz diyor, kendilerine başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim