Prof.Dr. Ali Akdoğan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Ülkelerin kalkınması, gelişmesi ve çağdaş ülkeler arasındaki yerini almasının önünü açacak olan yegane unsur şüphesiz ki eğitimdir. Eğitim, çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Bu süreçte öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Bizler, “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” inancıyla yoğrulmuş bir medeniyetin, “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” anlayışı ile büyük görev verilen bir neslin evlatlarıyız. Dolayısıyla vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan; milli ve manevi değerlerle örülü, demokrasi bilinci yüksek nesiller yetiştirerek yarınlarımıza yön verebilmek, bilimi kendine rehber edinen liyakat ve ehliyet sahibi öğretmenlerle mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyor; sevgi, saygı, hoşgörü ve özveri ile yeni nesillere ışık tutan tüm öğretim elemanlarımızın ve öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim