Program öncesi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’a yapmış olduğu ziyarette her iki üniversite arasında yapılabilecek iş birlikleri, araştırma ve projelere dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kritik Analitik Düşünme ve Sosyal Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan kulüp akademik danışmanı Öğr. Gör. Harun Çam, “Kulüp olarak Üniversitemiz öğrencilerinin düşünme becerilerini geliştirmek, kritik düşünen bireyler olmasını sağlamak, onların toplum içerisinde bilgili, kendini bilen yüksek ahlak sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istiyoruz. Bu konferans ile beynin hangi sırları barındırdığını, kişiliğimizi nasıl etkilediğini ve etkili düşünme yöntemlerini öğrencilerimize aktarmayı amaçladık.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Amerika’da think tank denilen düşünce kuruluşlarından, fikir yürütme ekollerinden söz ederler. Amerikalılar, Avrupalılar düşünüyor, tartışıyor, üretiyor da biz neden düşünüp tartışıp üretemeyelim? Onlara düşmanca bir tutum sergilemiyorum fakat ben ülkemizin, İslam coğrafyasının, Asya’nın, Afrika’nın sömürülmesine şiddetle karşıyım. Bu yüzden biz de tartışmalı, fikir üretmeli, kendi problemlerimiz üzerine kafa yormalı, yeni yaklaşımlar ve çözüm önerileri geliştirmeliyiz. Bununla birlikte bilim üreten insanlar olarak bizler farklı düşüncelere saygı ile yaklaşmasını bilmeli, karşı düşüncelerin de bizi beslediği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Bu düşüncelerle kulüp akademik danışmanını ile öğrencilerimize ve teşriflerinden dolayı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e teşekkür ederim. ” şeklinde konuştu.

Konferansta gerçekleştirdiği konuşmasına beynin anatomik yapısından söz ederek başlayan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, beyin hücrelerinin uyarıldığı müddetçe gelişeceğinin altını çizdi. Farklı düşünmenin beyin hücrelerine olumlu etkisi olduğunu belirten Rektör Şahin, “Hücreler uyarıldığı müddetçe gelişir, sinir hücrelerini kullanmayı bıraktığımızda hücreler kendisini beklemeye alır, hala kullanamıyorsa kendisini imha eder ve ölür. Bir insan farklı düşündükçe, farklı eylem yaptıkça sinir hücreleri arasındaki bağ artar. Beynimizi iyi kullanıyorsak beyin hücrelerimiz gelişime devam eder aksi takdirde hücrelerin ölümü gerçekleşir ve ilerleyen zamanlarda beyin çökmeye başlar. Bunun için hayat tarzımızı değiştirmemiz gerekir. Örneğin yeni bir dil ya da başka bir yönde yazılan alfabe öğrenmek beynin gelişimi açısından son derece önemlidir. Beynimizi köreltip keskinleştirmek bizim elimizde.” dedi.

Konferans sonrası ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e plaket, hediye ve çiçek takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilişim