Tayfun Uluocak, 18 yaşında Ordulu ve ailesiyle birlikte Avusturya’da yaşıyor.  Liseden mezun olduğunda çalışmak istediğini ailesine söylüyor ve Avusturya’da Autohaus Josef Bickel Şirketine çalışması için seçilen 3 kişiden biri oldu.

İşe girmesine vesile olan da bir Türk’tü Ordulu İş İnsanı Onur Gemici, Avusturya’da başarısına başarı katmak isteyen Tayfun’la karşılaştı ve onun hayallerine yön verebilmek için ona bir şans verdi.

Avusturya’da 1963 yılında kurulan Bir Şirkette ilk Türk işçi ve ilk Türk yöneticisi olarak çalışan aynı zamanda Ordu Ulubeyli Onur Gemici 2018 yılında Haziran ayında Okuldan mezun olan öğrencilerin meslek yapmak için şirketlere başvuru yaptıklarını her başvuru yapana 1 gün deneme amaçlı çalışma şansı verildiğini ve sonunda beceriye sahip öğrencileri şirkette işe aldıklarını dile getirerek şunları kaydetti,  “öğrencilere verdiğimiz deneme günleri bitmişti ve senelik izne ayrılacağımı işe alınacak öğrencileri Ağustos ayı sonunda Açıklayacağımı söyledim. Senelik iznimi memlekette kullandım geri döndüm. Bu Türk çocuk başta olmak üzere 2 tanede Alman çocuğa Mail attım tekrar 3’er günlük deneme süresi için şirkete davet ettim. Almanlar verdiğim randevuya geldi Bu çocuk gelmedi randevuya. Ben ise alınacak kişileri şirket sahibi ile kararlaştırdık ve onayladık iş başı tarihini bildirdik. Aradan bir hafta geçti çocuk yanıma geldi Abi randevuyu unutmuşum gelemedim Ama bir yerde meslek yapmam lazım dedi. Bende çok üzgünüm şansını kaybettin biz aldık 2 kişi dedim çocuk üzgün üzgün gitti. Aradan iki gün geçti yine aynı muhabbet. Daha sonra bir daha geldi Abi eğer meslek yapamazsan babam çalıştığı fabrikaya beni yardımcı işçi olarak aldıracak benim istikbalim kararacak lütfen bana yardımcı ol dedi Çocuğa bir kahve aldım al bunu iç dedim patronun yanına gittim durumu izah ettim adam neon yani hayır diyor başka bir şey demiyordu ne yaptım ne ettim ikna ettim Çocuğa pazartesi gel iş başı yap müjdesini verdim o anki gözlerinin içindeki gülücüğü sevinci görmeniz lazım.15 yaşında yanıma aldığım şirketin 2. Türk işçisi de oydu.”

Liseden mezun olunca işe girip hedeflerinin peşinden koşmak istediğini söyleyen Ordulu Tayfun Uluocak, “ ailemle Avusturya’da yaşıyoruz. Hedeflerim vardı ve liseden mezun olunca işe başlam istediğimi söyledim aileme ve Autohaus Josef Bickel’de çalışmak istiyordum. Hedeflerimin peşinde koştum ve buradayım 3 buçuk yıldır çalışıyorum. Hayata erken atıldım ve tecrübe elde ediyorum ayrıca burada özel parçalar yapıyoruz  ve kendimi geliştiriyorum.” Diye konuştu.

VASIFSIZ BİR BİREY OLMAK İSTEMİYORDUM

Uluocak, “Bu yaşımda böyle bir başarı elde ettiğim için de çok mutluyum. Ordulu olmak da bana gurur veriyor çünkü bir Ordulu ile bu işleri başararak bir yerlere geliyorum. Onur Gemici’ye de teşekkür ediyorum abi gibi sahip çıkıyor bana” dedi.

ULUOCAK: GENÇLER İSTEDİĞİ MESLEĞİN PEŞİNDE KOŞSUN!

Şu an 18 yaşında olan Ordulu Tayfun Uluocak, başından geçen bu tecrübenin kendine iyi şeyler katacağını. Her gence de hedeflerinden gitmesi gerektiğini söyledi. Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim