Türkiye’de balıkçıların %90’ının düşük tonajlı tekne kullanan küçük ölçekli balıkçı olduğunu söyleyen ADIGÜZEL, bu küçük ölçekli balıkçıların toplam balıkçılığın ancak %10’unu yapabildiğini belirtti.

Palamut yasağının bu küçük ölçekli balıkçılar için 15 gün erken kalkması gerektiğini belirten Ordu Milletvekili en acil sorunun bu olduğunu söyledi. Bu konunun hallolması ile haksız rekabetin bir nebze engellenebileceğini ekledi. Bu konuda kimi çalışmalarda tüm Türkiye’deki balıkçıların toplanarak, Sayın Davutoğlu ve Yıldırım hükümetlerine başvurulduğunu, bu yetkililerin de balıkçılara hak verdiğini ancak hiçbir çözüm üretilemediğini ifade etti.

Balıkçıların diğer çözüm bekleyen talepleri ise şöyle: Deniz salyangozu yasağının sadece havyar döneminde olması, büyük tonajlı balıkçılara sağlanan kredi kolaylıklarının düşük tonajlı balıkçılara da sağlanması ve de misina yasağının kalkması. Eski dönem için çıkarılmış bir kanunla petrol ürünü misinaların yasaklandığını ifade eden ADIGÜZEL, “günümüzde artık geçersiz olan bu yasağın kalması gerekir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim