Yerli Malı haftası nedeniyle Ak Parti Ordu İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Ak Kadınlar Yerli Üretir, Milli Tüketir, Ekonomiye Destek Verir” etkinliği  Ordu’nun Altınordu ilçesi Köprübaşı mevkisinde yapıldı. Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği hanımeli çarşısında 19 ilçede üretim yapan ve üretime katkı sağlayan kadınlar stant açtı. Stantlarda el sanatları, yöresel yemekler ve el işlerinin tanıtımı ile satışı yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe Ak Parti Ordu İl başkanı Halit Tomakin, il ve ilçe yöneticileri, Ak parti Ordu Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Turan, Ak Parti Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baysal, Sahrada Açan Güller Kalplerin Ahengi Derneği Başkanı Nurten Kelebekli, partililer ve Ordulu vatandaşlar katıldı.

Stantları gezen AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, burada basın mensuplarına açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, yerli ve milli ürünlerin burada sergilendiğini belirten Tomakin, “Etkinliğimiz sadece Ordu’da değil 81 ilde eş zamanlı yapılıyor. Yerli ve milli ürünlerimizi hem tanıtıyor hem de satışını yapıyoruz ve gelir elde ediyoruz. Üretmenin ne olduğunu, üretilmesi gerektiğini, üretilmesi gerekenin ne olduğunu kadın kollarımız tarafından tüm dünyaya duyuyoruz" dedi.

Yerli üretimin önemine de işaret eden Tomakin, şunları kaydetti:

"Dün 'yerli elma, domates ve patates' derken, bugün artık Türkiye toplu iğneyi yapamayacağı bir dönemden artık yerli silahlar, yerli helikopterler, tanklar, yerli enerji gibi birçok konuda nereden nereye geldiğini de bu stantlarda şahit oluyoruz. Gerek el emekleri ile gerekse toprağımızdan yetiştirdiğimiz yerli ürünlerin tanıtımı ile alakalı çok güzel stantlarımız var. Teknolojinin bize sunum yaptığı mamulleri de burada tekrar kadın kollarımızın el emeği ve göz nuru işlendiğini, halkımızın beğenisine sunulduğunu gördüm. Yerlinin ve millinin burada insanlarımıza mesaj olarak verildiğini düşünüyorum."

İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baysal ise 19 ilçeyle birlikte kadın üretiminin ve milli tüketimin önemine vurgu yapmak istediklerini belirtti.

Altınordu Köprübaşı mevkisinde bulunan stantların yer aldığı Hanımeli Çarşısı  üç gün boyunca açık kalacak.

Editör: TE Bilişim