Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman İl MüdürüKemal Yılmaz "Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği; et, süt ve yapağı üretiminin yanı sıra gıda ve tekstil sektörüne hammadde sağlaması nedeniyle oldukça önemlidir. İlimiz; mevcut arazi ve iklim durumu, fındık altı otlama alanları ile yayla ve mera alanları düşünüldüğünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından oldukça elverişli bir yapıya sahiptir." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştiricilere verilen Anaç Koyun Keçi desteğinden faydalanmak için Hayvan Bilgi Sistemi (TURKVET)'ne kayıtlı olunması gerektiğinin altını çizen Kemal Yılmaz “Bakanlık kayıt sistemi ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri birliğine üye yetiştiricilerin anaç koyunlarına 30 TL/Baş, anaç keçilerine 35 TL/Baş destek verilmektedir. Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl yaklaşık 884 yetiştiricimize 2 Milyon 250 bin TL Anaç Koyun Keçi desteği verildi " ifadelerini kullandı.

Yetiştiricilere verilen desteklerden faydalanmalarını sağlamak için İl-İlçe Müdürlükleritarafından büyük çaba sarf edildiğine değinen Yılmaz “başvuru süresini geçirmiş yetiştiricilerimizin 05 Kasım 2021 tarihindeki Hayvan Bilgi Sisteminden (TURKVET) alınan işletme ve hayvan verileri esas olmak üzere, yürürlükte olan mevzuat hükümleri çerçevesinde, birliklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Alınan müracaat dilekçelerinin birlikler tarafından 02-07 Mart 2022 tarihleri arasında ilgili sisteme kayıtları tamamlanarak hazırlanan liste en geç 08 Mart 2022 tarihinde İl/İlçe Müdürlüğüne teslim edilecektir. Liste dahilindeki yetiştiricilerin yerinde tespit işlemleri 25 Mart 2022 tarihine kadar tamamlanıp icmale aktarımı yapılarak, desteklemeden faydalanmaları sağlanacaktır.Bu süreçte olumsuz hava koşullarına rağmen mesai mefhumu gözetmeksizin tespit çalışmalarını özveriyle gerçekleştiren İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli hayvan sağlığı ekiplerimize teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim