Denizlerde balık çeşidinin azalmasıyla birlikte tezgahlar boşaldı, satılmayı bekleyen balıklar da alıcı bulamıyor. Denizde balık yok, vatandaşta para yok. Balıkçı esnafı 15 Nisan av yasağını beklemeye gerek olmadığını, zaten işlerin durgun ve yarını göremediklerini söylüyor.

1 Eylül 2017’de denizlere açılan balıkçılar, 15 Nisan 2018 itibariyle denizden ayrılacaklar. Ancak görünen o ki; av yasağı zaten kendiliğinden başlamış. Ekmek parasını denizlerden çıkarmaya çalışan emekçiler, yasak dönemi başlamadan kıyıya geliyorlar.  Balık manavları, bu sezonun zor geçtiğini söyleyerek dert yanıyor. Denizde balığın bitme noktasında olduğunu söyleyen balıkçılar bu durumun tezgahlara da yansıdığına işaret ediyorlar.

  • Balık yok, iş yok, para yok!

Haber merkezimize konuşan balıkçılar, sezona tepkilerini “Sezon berbat geçti, millette para yok, balık yok, daha ne istiyorsun?” şeklinde dile getiriyor. Denizlerin tahrip edildiğini ve yetkililerin duyarsız kaldığını söyleyen balıkçılar, bunun yanı sıra şu dönemde fındık destek ödemelerinin yapıldığını ve vatandaşın bu parayla dahi balık almaya gücünün yetmediğini söylüyor.

Esnaf derdini; “Sezon sönük geçti, balık çeşitleri azdı, yılbaşından sonra yerli hamsi satamadık. Şuanda da tezgahlarımız boş, görüldüğü gibi balık av sezonu kendiliğinden yasak oldu. Nisan 15’i beklemeye gerek yok ki. İşler durgun ve alıkçı esnafı yarını göremiyor.”  ifadeleriyle dile getiriyor.

Balık sezonu 15 Nisan’da sona erecek ve av yasağı başlayacak.

Editör: TE Bilişim