Ordu’da fındık hasat tarihleri belli oldu. Belirlenen tarihlere göre Ordu’da fındık hasadı sahil kesiminde 7 Ağustos’ta, orta kesimde 11 Ağustos’ta ve yüksek kesimde ise 15 Ağustos’ta başlayacak.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan’da fındık üreticilerini erkenden bahçeye girmemeleri konusunda uyardı.

Başkan Soydan, “Fındıkta 2020 yılı hasat tarihleri açıklandı. Özellikle hasat tarihleri gelmeden önce bahçeye giren üreticilerimizi görüyoruz. Tabi bu ciddi boyutta fındıkta ekonomik kayba neden oluyor. Erken toplanan fındıkta randıman kaybı oluyor ve her randıman kaybı da fiyat demek. Onun için erken hasat yapmayalım.” Diye konuştu.

 ERKEN HASAT İHRACATIMIZI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR…

Erken hasatta ayrıca fındık su toplayarak bezik oluyor diyen Başkan Soydan, “Bu fiyatın yanı sıra ihracatımızı da olumsuz etkiliyor. Üreticilerimiz bu nedenle acele etmesin. Bir yıl bekledik, birkaç gün daha bekleyelim. Açıklanan tarihlere uyalım.” İfadelerine yer verdi.

 FINDIĞI NAYLON ÇUVALLARDA BEKLETMEYELİM…

Başkan Soydan ayrıca fındık hasat döneminde mahsulün bahçede bekletilmemesi gerektiğini de söyledi. Soydan, “Hasat zamanı da fındıkları naylon çuvallarda bahçelerde bekletmeyelim. Günlük olarak fındığı harmana serelim. Çünkü bizim fındığımız ülkemiz içinde çok önemli bir yere sahip.”  

Editör: TE Bilişim