“KADRO TALEBİ 16 BAKAN VE 524 MİLLETVEKİLİNE ULAŞTIRILDI”

Özellikle ülke genelinde el değiştiren belediyelerde sözleşmeli personellerin sözleşmelerinin keyfi olarak iptal edildiğini ifade eden Başkan Çakar, sendika olarak her daim üyelerinin yanında olduğunun altını çizerken, “Bem-Bir-Sen Genel Başkanımız Levent Uslu, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yoğun bir mesai harcamaktadır. sözleşmeli personele kadro talebini içeren mektubu 16 Bakan ve 524 Milletvekiline ulaştırdı” dedi.

“NE ZAMAN İŞTEN ÇIKARTILACAĞIM KORKUSU YAŞANIYOR”

“El değiştiren belediyelerdeki sözleşmeli personellerin sürekli olarak ‘Ne zaman işten çıkarılacağım, işsiz bırakılacağım’ endişesiyle yaşamak durumuna getirildi.” diyen Bem-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı Rahmi Çakar, “Bu durum başta sözleşmeli personellerimiz olmak üzere eşlerini, çocuklarını ve yakınlarını da huzursuz etmektedir. Böylece işyerleriyle aidiyet bağı kurmaları engellendiği gibi hayata küsmek noktasına getirilmektedirler. Yine bu durum belediyelerde aynı ekipte çalışan ancak farklı statü nedeniyle farklı muameleye tabi tutulan çalışanlar arasında iş barışının bozulmasına neden olmaktadır. Belediyelerde görev yapan sözleşmeli personeller aynı unvanlı kadrolu memurların sahip olduğu hakları kullanamamaktadırlar. Özellikle izin, görevde yükselme, naklen atama, arazi tazminatı gibi sosyal ve mali haklar noktasında sözleşmeli personeller kadrolu memurlara göre kısıtlamalara maruz kalmaktadırlar. “ ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERDE 19 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL VAR”

Belediyelerde yaklaşık 19 bin 800 sözleşmeli personelin görev yaptığını kaydeden Başkan Çakar; “Özellikle 31 Mart yerel yönetim seçimlerinin ardından el değiştiren birçok belediyede sözleşmeli personellerin sözleşmesi gerekçesiz biçimde sonlandırılmıştır. Bu durum dikkate alınarak yerel yönetimlerde çalışan personellerin kadroya alınma işleminde 31 Mart 2019 tarihi esas alınması haksız olarak işini kaybeden sözleşmeli personellerinin mağduriyeti giderileceği gibi önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel mağduriyetler de engellemiş olacaktır. Sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi sendika olarak en önemli beklentimizdir” şeklinde konuştu. *Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim