Öne Çıkanlar Ürün Bazlı Gıda denetimi AK PARTİ ORDU İL BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Altınordu 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Muzafer ŞENSOY

Bu haber kez okundu.

‘Tavuk tirmidi’ tezgahlarda son günlerini yaşıyor

Ormanlık arazide özellikle ‘ağu çiçeği’ adı verilen çalılıkların olduğu bölgede haziran ayının sonu ve temmuz ayında yetişen mantar türü, tezgahlardaki son günlerini yaşıyor. Sarı rengiyle ve kendine özgü güçlü ve hoş bir kokusu ile bilinen tirmit, Ordu’nun yüksek kesimlerinde yöre halkı tarafından toplanıyor. Kent merkezlerinde ise kilogramı yaklaşık 20 TL’den satılan tirmit, tezgahlardaki son günlerini yaşıyor.
Ordu’da tirmit satan Gülser Yılmaz, bu mahsulün Aybastı ilçesinden geldiğini belirtti. Tavuk tirmitinin fazla ömrü olmadığını ve tezgahlardaki son günlerini yaşadığını aktaran Yılmaz, “Genellikle kavurması ve turşusu yapılıyor. Bu tirmiti bilen zaten diğerlerinde yiyemiyor. Bunun kokusu ve tadı diğerlerinden daha güzel. Yaz aylarında toplanan bu ürün, yaklaşık 1 buçuk ay kadar tezgahlarda kalıyor” dedi.     *İHA

Anahtar Kelimeler:
Tirmit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner73