Ipsos tarafından gerçekleştirilen Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması 93. dönem verileri açıklandı.

Araştırmada; Türkiye çapında 800 kişi ile gerçekleştirilen araştırma göre, çalışanlara bir konuya çözüm getirme imkânları olsa neyi çözmek istedikleri sorulduğunda, yüzde 76'sı hayat pahalılığı ve enflasyon yanıtını verdi. Salgında vaka sayılarındaki hızlı artışa rağmen salgına çare bulmak isteyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 16 oldu.

SÖZ KONUSU EKONOMİ OLUNCA SALGIN ÖNEMİNİ KAYBETTİ

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ipsos Kalitatif ve Sosyal Araştırmalar Türkiye Lideri Ece Ertürk, “Hayat pahalılığı ve enflasyona çare bulma isteği çalışanlar nezdinde açık ara en önde gelen konu. Söz konusu ekonomi, hayat pahalılığı, alım gücü olduğunda salgının da beraberinde getirdiği sorunların da önemini bir nebze kaybettiğini görüyoruz.” dedi.

Ertürk, “Karşısında salgın gibi hayatı çok boyutlu etkileyen global bir sorun da olsa ekonomi yine ve yeniden toplumun çözüm beklediği temel konu olarak en üst sırada. Üretebilecek durumda olan bu insanların elinde tek şans olsa salgını değil ekonomiyi düzeltmeyi yeğliyorlar. Bu da ülkemizin 2022'de imtihanı olacak” değerlendirmesinde bulundu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim