Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezince yürütülen “Bilim ve Medeniyet Tasavvuru Projesi” uzantısında planlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası  “ Yerli Üretimde Ordu” adlı tema ile Gülyalı Merkez Ortaokulunda gerçekleştirildi

 Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kutlu Tekin Baş, ülkemizin zenginliğini artırmak için öğrencilerimize;  tutumlu olmak, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak, üretken ve çalışkan olmak, yerli mallarını kullanmak konularının kavratılmasına özen gösterdiklerini belirtti. Ayrıca yerli teknolojinin üretilmesi ve yerli malı kullanımı konusundaki bilincin küçük yaşlardan itibaren oluşturulması, tasarruflu olma ve kaynakların verimli kullanımının toplumun tüm kesimlerinde bir yaşam biçimi halini alması gerektiğini vurguladı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından pilot okul olarak seçilen Gülyalı Merkez Ortaokulunda yapılan etkinlikte, Çamsan A.Ş. ve Ordu Arıcılık Enstitüsü yetkilileri ile Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emine Çakır sunumları ile yer aldı.

Büyük  ilgi gören Program Ordu’da üretilen yerli ürünlerin tanıtımının yapıldığı stant bölümleri ve yerli ürünlerle yapılan kokteyl ikramı ile sona erdi. Programa Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Ordu’nun üst düzey yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.


 

Editör: TE Bilişim