Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ORBEL A.Ş. tarafından işletilen ve covit-19 salgını nedeniyle faaliyetlerine bir süre ara verilen teleferik yeniden hizmete açıldı. Teleferiğin yeniden hizmete açılması engellileri hem sevindirdi. Hem de üzdü.

Engelliler için teleferik fiyatlarının yüksek. Fiyatlandırmaya bakıldığında engellilerden gidiş dönüş 10 TL, yine engellilerden tek yön 6 TL hizmet bedeli alınıyor.

"Teleferik engellilere ücretsiz olsun, kota koyulsun”

Tüm engelliler adına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler'e sesleniyorum. Zaten evlerinde hapis olan engelliler teleferik fiyat tarifesinden dolayı hiç Boztepe'ye çıkamamakla karşı karşıya kalacaklardır. Engellilere verilen ücretsiz ORDUM KART ile Altınordu ilçesinde şahıs işletmesi olmasına rağmen dolmuşlara ücretsiz binme imkanını sağlayan OBB kendi iştiraki olan ORBEL A.Ş.'ye ait olan teleferikten neden biz engellilerden gidiş geliş ve tek gidiş için ücret almaktadır. Daha önce kazanılmış bu hakkımızın Hilmi Güler başkanımızdan bir an evvel teleferiğe engellilerin ücretsiz binmesi yönünde bir kararı kendilerinden bekliyoruz. Engellilerin ücretsiz teleferik gezintisi suistimale açık olabilir. Bu durumu ay ya da yıl bazında kota uygulanarak önlem alınabilir..