Değerli dostlar!

Evlilik, gönüllerle muhabbetle birleşen eşlere önemli sorumluluklar yükler. Karşılıklı hakların gözetilmesi ve sorumlulukların özveriyle yerine getirilmesi, mutlu bir evliliğin sırrıdır. Yüce kitabımız Kur'an'ı Kerim, eşler arası ilişkiyi düzenlerken, erkeklerin kadınlar, kadınların da erkekler benzer hakların olduğunu belirtir. Annelik ve Babalık gibi yaratılıştan getirilenler dışında, ailede kadın ve erkeğin rol ve görevleri ihtiyaca, örfe göre değişiklik gösterebilir. Değişmeyen bir şey vardır ki o da eşler arasındaki saygı, sevgi adalet ve hakkaniyettir. Sevgili Peygamber (s.a.v. Efendimiz eşlerden biri ağır sorumluluklar altında ezilirken diğerinin sınırsız özgürlük yaşamasına razı olmaz. "Dikkat edin! Sizin kadınlar üzerinde hakkınız olduğu gibi onların da sizin üzerinizde hakları vardır." diye Buyuruyor.

Kısacası, mutlu bir ailede hayatın yükü birlikte omuzlanır, zahmet ve sıkıntılar beraberce göğüslenir. İmkanlar adil bir biçimde paylaşılır.

Değerli dostlar!

Görüldüğü gibi İslamda evlilik karşılıklı güven sevgi ve saygıya dayanıyor. Bugün çoğu evlilikler İslamın öngördüğü karşılıklı güven, saygı ve sevgi kurallarına dayanmadığı sadece sahte aşklara dayandığı için mahkemeler boşanma davaları ile dolup taşmakta, hakimler velayet davaları ile boğuşmaktadır. Tv kanalları evden kaçan evli kadınların erkeklerin peşinden koşmaktadırlar. Bakıyorsun çoluk çocuk sahibi erkek evli bir kadını almış çekip gitmiş, evli bir kadın da bir erkekle çekip gitmiş. Televizyonlarda ihanet itirafları babalık testleri gırla gidiyor. Evli bir kadın erkek veya genç kız internet üzerinden tanıştığı biriyle çekip gitmiş. Sonra televizyonlarda beni aldattı, ihanet etti suçlamaları gırla gidiyor. Bakınız geçenlerde bir programa şahit oldum. Ortada kocasını terk edip kaçan bir kadın, birde çocuk var, dört tane baba adayı sunucu kadına soruyor "Bu çocuk kimden" cevap "kocamdan" haydi bakalım dna testi sonuç negatif yani çocuk nikahlı kocasından değil, tam dört tane testten sonra nihayet baba tespit ediliyor. Sunucu nikahlı kocaya soruyor: "Şimdi ne yapacaksın?" Koca cevap veriyor." Ben karımı seviyorum, affediyorum evine dönmesini istiyorum." Eh bunu duyan seyircilere de o kocaya "Boynuzların hayırlı olsun" demekten başka söz düşmüyor.

Netice olarak değerli dostlar! burada anaya babaya çok iş düşüyor. Lütfen çocuklarımızı örfümüze, adetlerimize ve islama yakışır şekilde terbiye edelim. Yoksa iş işten geçtikten sonra ah vah para etmez. Birde televizyonlarda ki bu gibi programlar kaldırılmalıdır. Çünkü bu programlar çocuklarımıza, gençlerimize kötü örnek oluyor.

Selam ve dua ile hoşça kalınız.