Değerli dostlar!

Ezan, Müminleri namaza davet ettiği gibi, İslam’ın temel değerlerini de aleme ilan etmektedir. Allah'ın varlığını, birlini, Hz, Muhammed'in O'nun elçisi olduğunu ve asıl Kurtuluş’un bu doğrultuda yaşanan bir hayatla elde edilecek ahiret mutluluğunda olduğunu herkese duyurmakta. Bütün insanları ebedi kurtuluşa çağırmaktadır. Bu mana ve muhteviyatıyla ezan, Müslümanlar için bir İman yenilenmesi, herkes için bir uyarı ve öğüttür.

Yahya Kemal "ezansız semtler" isimli yazısında ezansız bir memleketin çocuklarının milli ve manevi değerlerden nasipsiz kalacaklarını şu ifadelerle haykırır:" Biz ki, minareler ve ağaçlar arasında ezan seslerini işiterek büyüdük. O mübarek muhitten çok sonra ayrıldık. Biz böyle bir sabah namazında anne Millete dönebiliriz. Fakat Minaresiz ve Ezansız semtlerde doğan, Frenk terbiyesiyle yetişen Türk çocukları dönecekleri yeri hatırlamayacaklar."

Evet değerli dostlar! Ezan, aynı zaman da bir fetih sembolüdür. Resülüllah (sav.) Efendimiz Mekke İ mükerremeyi fethedip kabeyi putlardan temizler temizlemez hemen Müezzini Bilal’i Habeşiye (r.a) ezan okumasını emretmiş, oda kabenin Damına çıkıp Ezanı Muhammediyi okumuştur. Bizim ceddimiz atalarımız da fetih ettikleri beldelerde yaptıkları ilk iş Ezanı Muhammediyi okutmaları olmuştur. Değerli dostlar Ezan bütün Müslümanların ortak dili olan Arapça okunur, bka hiç bir dille okunan Ezan o, ulvi heyecanı veremez. Maalesef geçmişte bir müddet milletimiz minarelerimiz ve camilerimiz bu ulvi ve davudi sesten batılılaşma uğruna ezandan mahrum kalmışlardır. Dün olduğu gibi bugünde milletin camisiyle ezanıyla uğraşan embesil cahil kafaların de beyin yerine et parçası bulunanlar Milletin Ezanıyla Kurân'ıyla uğraşmaktadırlar Neymiş "Efendim ezan Türkçe okunsun,Kuran Türkçe okunsun namaz da sureler Türkçe okunuş da bizde anlayalım.Bugün çeşitli dilleri kullanan Müslüman ülkeler var. Her ülke ezanı kendi dilinde okusa Müslümanlar arasında ibadet birliği nasıl sağlanacak? bunu savunan nasipsizlerin amacı İslam’a saldırmak Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliği bozmaktan başka bir şey değildir.

Netice olarak; bu embesil art niyetliler şunu bilsinler ki bu cennet vatanımızda Ezan'ı Kur'an'ı hiçbir güç ilelebet susturamaz, ve de asla ve kat'a susturamayacaklar. Ezandan, Kuran’dan, Minareden rahatsız olanlar marş marş doğru ezansız olan memleketlere.

Ezansızlık acısını Allah CC. bu millete bir daha yaşatmasın. Amin! Amin' Amin.

Selam ve dua ile hoşça alınız.