Ramazan ayı müslümanlar için değer biçilemeyen bir aydır. Takvimde böyle bir ay olmasa da bizler için takvim yapraklarının en önemli olduğu aydır Ramazan. Birliği, beraberliği, sadakati, şefkati, el uzatmanın anlamını hatırlatır. Aynı zamanda ramazanı bereketli geçirmek ve kalabalık sofralarda buluşmak için hazırlık süreçleri başlar. Ramazan geldiğinde masanın etrafında sabırla beklemek, kalabalık masalarda buluşmak ve o sabrın sonunda okunan ezanla birlikte mükafatımızı alarak orucumuzu açmanın keyfi de huzuru da bir başkadır.

Alışmaya çalıştığımız yeni düzen doğrultusunda Ramazan ayını geçireceğiz. Koronayla birlikte gelen yeni düzen ve yeni kurallarla birlikte geçireceğimiz ikinci Ramazan olacak. Korana gerçeği tüm çıplaklığıyla artık hayatımızda. Kalabalık masalarda buluşmamıza engel olsa da bu savaşı yendikten sonra o masalarda tekrar kalabalık iftar yapacağız inşallah.

Virüs gerçeği ortada ve yayılım hızı artıyor. Ordu bir kırmızı bir yeşil oluyor ama sürekli yeşilde kalmayı artık başarmamız gerekiyor. Koronanın bizden çaldığı zaman oldukça fazla artık. Bu nedenle koronanın zamanımızı çalmasına izin vermemeliyiz. Sağlıkla kalalım ve tedbirlere uyalım artık Ordu’m…