Değerli dostlar! Dün Orduda bir bayram havası vardı. Çünkü Türkiye İmam - liseleri ve ortaokulları arası güzel ezan okuma yarışması Türkiye finali orduda yapıldı.Bu yarışma Milli Eğitim bakanlığı din eğitim dairesi başkanlığı ile diyanet işleri başkanlığının ortak olarak gerçekleştirdiği bir yarışma idi. yarışma önce illerde yapıldı daha sonra Türkiye 10 bölgeye ayrılıp il birincilerinin katılımıyla bölge yarışmaları yapıldı ve dün 17 mayısta bölgelerinde birinci olan öğrenciler arasında Türkiye finali yapıldı.liselerde İstanbul ortaokullarda ise Konya birincilik aldılar. Her iki okulumuza tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum

Yarışma ordu kültür müdürlüğü salonunda saat 9/30 başladı progra açilişinda ordu büyükşehir belediyesi Anadolu imam Hatip lisesi meslek dersleri öğretmeni: Cengiz Yurttaş hocamızın okuduğu ve adeta yüreklere damla damla nakşettiği Rahman suresinin okunuşu ile başladı Cengiz hocamızdan Allah c.c. razı olsun. daha sonra protokol konuşmalarının ardından yarışma başladı. Aslında bu bir yarışma değild, . Çünkü bizim gönlümüzde tüm yarışmacı yavrularımız zaten birinci idi. Ezanlar okundu gönüller coştu. Yavrularımız makamdan makama geçerek bizleri mest edip Ordumuzu adeta feth ettiler..Yavrularımızın arasında bir saç kılı kadar bile fark yoktu. Fakat neylersin ki birinci sadece bir kişi olacaktı vede öyle oldu.

O yaruları yetiştiren anne babalarını,öğretmenlerini. okul müdürlerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. hele ortaokullar arasında yarışan Ankara yenimahalle görme engelliler İmam- Hatip orta okulundan görme engelli bir öğrenci vardı ki Salonun maskotu oldu. Onun Anne bababsını öğretmenlerini ve okul Müdürünü ayrıca tebrik ediyorum. Ve diyorum ki Selam olsun genç Bilal'i Habeşilere!

Selam olsun Genç Ümmi Mektum Lara!

Selam olsun Genç Bilâlleri yetiştiren Anne babalara!

Selam olsun genç bilâlleri yetiştiren eğtimcilere!

Selam olsun genç Bilâllere emeği geçenlere!

Selam olsun bu yarışmayı yapanlara katkı yapanlara ve salonu dolduran tüm ORDULULARA. Selam olsun.

Yüce Rabbim Genç Bilâllerimizin yollarını açık eylesin! ,Bilâllerimizin okudukları ezanları ilelelbet susturmasın! Bayrağımızı gönderlerden indirmesin. Kur'an bübüllerini Ezan bülbüllerini peşimizden eksik etmesin.Amin! Amin.

Ordu da yapılan programa emeği geçen yetkililerde ve sivil toplum kuruluşlardan Allah razı olsun diyor. Ve böyle güzel programların devamını bekliyoruz.

Selam ve dua ile hoşça kalınız.