12 Eylül askeri darbesinin 39. Yıldönümüyle ilgili yayımladığı mesajında hiçbir neden ve gerekçe milletin oyları ile seçilen hükümetin anti demokratik yollarla son bulmasının bahanesi olamayacağını belirten Başkan Tomakin; “1980 askeri darbesi yine anti demokratik yollarla seçilmişlere karşı yapılan aynı zamanda milletimize yapılan darbedir. Darbe demek yokluk demek. Darbe demek baskı demek. Darbe demek bir sağdan bir soldan adam asan zalim bir idare demek. Darbe demek insan hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alınması demektir. Darbe demek diktatörlük demektir. Ne yazık ki CHP her darbede ve benzer girişimlerde vesayetten yana tavrını koymuş bir türlü demokrat bir tavır sergileyememiştir. Cumhuriyet tarihimizin en büyük trajedisi olan ve seçilmiş bir Başbakanın idam edilmesi ile sonuçlanan 1960 darbesi bunun en tipik örneğidir. 1970 darbesi de öyledir. Yine yakın tarihimizde 28 Şubat-27 Nisan Muhtırası, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’a kontrollü darbeydi diyecek kadar basiretsiz bir anlayış, milletimizi kendi içine hapsedip, üçüncü dünya ülkesi olmasını devam ettirmek isteyen dış güçler, içeride medya desteği ve CHP desteği ile  kendilerine alan açmışlardır” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ’DA YENİDEN DOĞDUK”

Türk Milletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduğunu belirten Başkan Tomakin; “çünkü biz 15 Temmuz’da yeniden doğduk, demokrasiye yeniden inandık. Seçilmişlerin bu ülkede neler yapabileceğine şapkasını alıp gitmeyeceğine yeniden şahit olduk” dedi.

“Eskiden asker zılgıtı yiyen seçilmişler hizaya geçerek vesayet sistemini bir türlü üzerlerinden atamazlar, teslim olmak zorunda kalırlardı” diyen Tomakin açıklamasını şöyle bitirdi: “İlk defa bir liderden bir daha 27 Mayıs’lar, 12 Eylül‘ler, 28 Şubat’lar, 27 Nisan’lar 17-25 Aralık’lar yaşanmasın diye 15 Temmuz 2016 da yine dış güçlerin, içeride besledikleri din kisvesi altına bürünmüş hain FETÖ eliyle denemeye çalıştıkları son darbede bir ses duyuldu, “milletin üstünde bir güç tanımadım ben bugüne kadar” diyen ve milyonları sokaklara döküp, dış güçleri ve FETÖ’yü çileden çıkaran, bugüne kadar denenmemiş bir şeyi, bir lider sayesinde görenler çılgına döndüler. Beklenmedik yerden kırdık millet iradesi  ile onların işgal girişimini, bozduk bütün oyunlarını, bir liderin çağrısı ile tankların altına yatarak, canlarımızı siper ederek sildik attık üzerimizdeki vesayet zincirini bir daha gelmemek üzere. Tarihin akışını değiştirdiği için Türk Milleti adına minnettarız  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, çünkü biz 15 Temmuz’da yeniden doğduk, demokrasiye yeniden inandık. Seçilmişlerin bu ülkede neler yapabileceğine şapkasını alıp gitmeyeceğine yeniden şahit olduk dedi.

Editör: TE Bilişim