19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümü Kutlama programı, Ünye ilçemizde gerçekleştirildi. Havanın yağışlı olması nedeniyle Ünye Spor Salonunda yapılan kutlama programına, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Baro Başkanı Sibel Torun, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptı.

Mustafa Genç, ”Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramınızı 103. yılında en vatan-i duygularımla kutluyorum. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde tarih sahnesine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile çıkan Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ sözünü yaşatarak, aziz vatanımızın bütün varlığını koruyacak, gurur duyulacak gençlerimizi her nesilde yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’in konuşmasından sonra, Gençlik Merkezi Üyesi Arif Efe Şahin “Çanakkale Şehitlerine”, Ayşegül Demirkurt ise “Bu Gelen Bandırma Vapuru” adlı şiirleri okudu. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Antrenörü Mahmut Altın yönetiminde minik sporcular tarafından jimnastik gösterisi sunuldu. Jimnastik gösterisinde yaptıkları hareketlerle büyük alkış alan minik öğrenciler, Vali Tuncay Sonel tarafından tebrik edildi.

Programda, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece alan ve 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılan Wushu Avrupa Şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil ederek şampiyon olan Wushu sporcularının gösterileri ise ilgiyle izlendi. Wushu Milli Sporcularına ve Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz’e hediyelerini Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte takdim etti.

Gençlik Merkezi üyelerinden Beril Serdaroğlu ile Volkan Dolma’nın mini müzik konseri ile devam eden kutlama programında, Ünye’nin Dünkü Çocukları Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları ekibin gösterisi de yer aldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümü kutlama programı, Ünye Mürüvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Grubunun, İşaret Dili ile İstiklal Marşımızı okuması ile sona erdi.

Vali Tuncay Sonel, kutlama programında görev alanları tek tek tebrik etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim