Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Grup toplantısı AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin başkanlığında toplandı. Toplantıya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu İl Teşkilatı Yerel Yönetimler Başkanı Talip Şen, İlçe Belediye Başkanları ile Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmet Uçma da anıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığında, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Karadeniz Bölge toplantısının 14-15-16-17 Ekim’de Ordu’da yapılacağının bilgisini verdi.

Başkan Tomakin, toplantının Mehmet Özhaseki Başkanlığında yapılacağını, toplantıya Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanları Menderes Türel, Yusuf Ziya Yılmaz, Asım Uğur Güzelbey’in konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

 BÜYÜK TOPLANTILARA EV SAHİPLİĞİ İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ…

Karadeniz Bölgesinin 20 ilinden, 20 İl Başkanı,193 Belediye Başkanı, 20 İl Yerel Yönetimler Başkanı, 15 İl Genel Meclis Başkanlarının katılacağını ayrıca programın son gününde 15 Bakan Yardımcılarının da katılımıyla programın sona ereceğinin bilgisini veren başkan Tomakin, geçtiğimiz haftada AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Karadeniz Bölge kampının Ordu’da yapıldığını hatırlatarak, “Şimdi de  Karadeniz Bölgesindeki 20 ilimizin 193 il, ilçe ve belde belediye başkanlarının, il genel meclis başkanlarının ve o illerdeki teşkilatların da katıldığı bu programla birlikte  şehrimizin tanıtımını, turizmini ve misafirperverliğini göstereceğiz.” Dedi.

BAŞKAN GÜLER: “klasik belediyeciliğin dışınA ÇIKTIK”

Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve geldiğinde Ordu’da sevgiyi büyütmeye, sıra dışı bir kent ve il olmak için düşünen, üreten, yarışan bir Ordu hedeflediğini bunun için klasik belediyeciliğin dışına çıktıklarını belirtti.

GENÇLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ…

Başkan Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok sevdiğim, kendi ilimde yapmam gerektiğine inandığım, huzurlu ve özgür bir ortamda, kenti ile gurur duyan, toprağı ve denizini kullanan, kışı da hayatına dahil edip Ordu’yu dört mevsim yaşayan, başkasına muhtaç olmayan, işsizliği ve ekonomik kalkınmayı başaran, özgüveni yüksek mutlu bir halk oluşturmak için çalışıyoruz.  Bu değişim ve dönüşümü zihinlerde kazımak, istihdamı artırmak için nitelikli tarım için ORTAR’ı, çağdaş turizm faaliyetleri için ORYAZ’ı, Enerji ve altyapı için OREN’i, yazılım ve teknoloji için ORYAZ’ı kurduk.”

Ordu’nun geleceği tarım, yazılım, enerji ve turizmdedir…

Başkan Güler, Ordu’nun ve dünyanın geleceğinin tarım, yazılım, enerji ve turizm de olduğunu belirterek, “Biz Ordu’da bunu başardık, geçtiğimiz hafta Gaziantep’te yapılan EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarında Ordu’nun adından söz ettirdik. Önümüzdeki ay İstanbul’da Ordu tanıtım günleri yapılacak. Burada da klasik ürünleri tanıtmaktan ziyade, uluslararası davetleri tetikleyecek ürün ve projelerle Ordu tanıtım günlerine katılmalıyız.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim