Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılış kurdelesini kesmesi ile başlayan, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında açık olacak fuarda; tüm dünyadan katılımcılar, alım grupları ve sektörün uzmanları turizm sektörünün küresel ve yerel gündem konularını tartışırken, 30’dan fazla ülke, dünyanın önemli turist çekim noktaları, turistik tesisler ve Türkiye’den 100’ün üzerinde belediye tanıtılacak.

BÜYÜKŞEHİR STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Her yıl olduğu gibi fuarda yerini alan Ordu Büyükşehir Belediyesi yaylaları, dereleri ve eşsiz doğal güzellikleri ile Ordu’yu tanıtmaya devam ediyor. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Ordu standında ziyaretçilere Ordu’yu tanıtıcı kitaplar, afiş, broşür ve Büyükşehire ait bültenler veriliyor, fındık ve yöresel yiyecekler ikram ediliyor. Fuarda ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesinin turizm çalışmaları ve yapılacak olan yeni yatırımlar ziyaretçilere aktarılıyor.

53 ÜLKE KATILIYOR

25. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, 53 ülke tanıtım stantlarıyla yer alıyor. 25’inci EMITT Fuarı; Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek olmak üzere toplam 14 ülkeye ev sahipliği yapıyor. Ülkeler kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini, yemeklerini ve folklorlarını tanıtarak renkli bir fuar deneyimi yaşatacak.  Daha önceki fuarlarda olduğu gibi bu yıl da yeni ihracat kanalları oluşturmak amacıyla düzenlenen VIP Alım Heyeti programı kapsamında; Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Kanada, Yunanistan, Rusya, Hindistan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır ve Azerbaycan gibi önemli ülkeler başta olmak üzere toplam 53 ülkeden gelen 200’ün üstünde yabancı alıcı fuarda yerlerini aldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim