Ordu’da ‘3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefleyen ‘Eylül Halk Sağlığı Haftası’ kutlama programı belli oldu.

Ordu İl Sağlığı Müdürlüğü’nce hazırlanan ve 3-9 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Halk Sağlığı haftası programı şöyle:

3 Eylül 2019 Salı günü saat 11:00’da Ulubey ilçesi Sayacabaşı mevkiinde fidan dikimi etkinliği ile başlayacak ‘Halk Sağlığı Haftası’ etkinlikleri 4 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 11:00 ‘da Ordu Kültür Sanat merkezi (OKSM)’de ‘Ordu’da Halk sağlığı Hizmetleri’ konulu konferans ile devam edecek. Etkinlikler 6-7 Eylül 2019 Cuma ve Cumartesi günleri saat 09:00-17:00 arasında OKSM’de Türk Alman Jinekoloji, Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV) tarafından Ordu Bilimsel Programı ile eş zamanlı olarak stant açılacak. 7 Eylül 2019 Cumartesi saat 14:00’da Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı’nda, İl sağlık Müdürlüğü, diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla ‘Halk sağlığı Yürüyüşü’ ve ‘Bisiklet Turu’ yapılacak. Son etkinlikler ise 3-9 Eylül 2019 ‘Halk sağlığı Haftası’ süresince gerçekleştirilecek. Hafta boyunca tüm ilçelerde stantlar açılarak vatandaşlara obezite, kanser, diyabet  ve hipertansiyon taramaları yapılacak. Etkinliklerde ayrıca koruyucu sağlık hizmetlerini anlatır broşürler dağıtılacak ve eğitim verilecek.

Konuyla ilgili Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 3-9 Eylül tarihleri arasında Ordu il ve ilçelerinde gerçekleştirilecek etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim