Okul spor kulüplerinin faaliyetlerinde kullanmaları amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca gönderilen spor malzemeleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Proje İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen programda, 5 okul spor kulübüne teslim edildi.

Spor malzemelerinin dağıtım programına, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, spor malzemesi dağıtımı yapılan okulların müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı; “Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, okullarımızın spor salonlarını daha işler hale getirmek ve kullanım sürelerini daha uzun, daha efektif hale getirmek maksadıyla düzenlenen protokol gereğince ilimizde de Gençlik Spor Müdürlüğümüzün güzel çalışmaları sonucunda 5 okul spor kulübünün faaliyetinin desteklendiğini, bu kulüplerin malzeme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle bu kulüplerde sizin gibi değerli, başarılı sporcularımızın spor yaptıklarını görüyor ve gururla izliyoruz” dedi.

Ekrem Ballı; ”Biz inanıyoruz ki, sizlerin içerisinde Türk Bayrağını en yükseklere, Avrupa Şampiyonalarında, Dünya Şampiyonalarında daha yükseğe çıkaracak, İstiklal Marşımızı en başta çaldıracak başarılı ve şampiyon sporcular çıkaracağına inanıyoruz. Sporda yılgınlık diye bir şey olmamalı. Başarma azmiyle hareket eden ve o azimle çalışan sporcuların mutlaka başarılı olduklarını hepimiz güzel örnekleriyle izliyor ve görüyoruz. Başarma azmiyle çalışan bütün sporcuların, bütün gençlerin biz inanıyoruz ki, ileride istedikleri hedeflere ulaşacak, Türk sporuna, ilimiz sporuna büyük katkılar sağlayacaklardır. Bu düşüncelerle, bugün bu proje kapsamında Gençlik Spor Bakanlığımız tarafından 5 spor kulübümüze alınmış olan spor malzemeleri, bu kulüplerimizin ve sizlerin faaliyetlerini desteklemek üzere dağıtılacaktır. Bu malzemelerin ve bu faaliyetlerin organizesinde emeği geçenler, başta Valimiz olmak üzere, Gençlik Spor Müdürlüğü yetkililerine, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Bu malzemelerin amacı doğrultusunda kullanılmasını, sizlere faydalı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün bir göstergesi olarak, ama daha çok da bakanlıklar arası işbirliği ve çocuklarımızın spora teşviki konusundaki çalışmaların arttırılması kapsamında bugün burada il genelinde okul spor kulüplerinin desteklenmesi ve çocuklarımızın hayata daha iyi, daha başarılı hazırlanması için malzeme dağıtım töreni kapsamında bulunuyoruz” diyerek, konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, ”Biz eğitimciyiz, eğitimin temel felsefesi çocukları bir üst öğrenime ve hayata hazırlamaktır. Hayata hazırlarken sadece akademik başarıyı önemsemiyoruz. Biz aynı zamanda çocuklarımızın akademik anlamda kendilerini yetiştirmelerini ve beraberinde de sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerde yapabileceklerinin en iyisini yapmalarını istiyoruz. Beklentimiz, bütün imkanlarımızı da bu yönde çocuklarımıza sunmak istiyoruz. Spor bireyin vücut açısından, ruh açısından sağlıklı olmasına katkı sunar. Hem hayat başarısını, hem yetenek ve becerilerini geliştirmesini sağlayan, hem de ailelerimizin yanlış düşüncesine rağmen akademik anlamda başarıyı da destekleyen bir özelliktir“ dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise yaptığı konuşmada; “Bu proje çerçevesinde protokol kapsamında ilimizde 5 tane spor salonu olan okulumuza kulüpler kuruldu ve mevcut var olan kulüplere de yeni branşlar, spor dalları eklendi ve bunlara 2 yıldır sürekli olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından spor malzemesi gönderilmekte. Okul spor salonlarının tadilatı yapılmakta, bu yıl da yine Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde, her ilden 5 tane spor kulübüne yaklaşık 150 bin TL civarında malzeme gönderildi. Biz bu malzemelerin 5 tanesini 5 tane okulumuza gönderdiğimiz gibi, diğer spordan aktif olan okullara da bu malzemelerden aşağı yukarı 30 okulumuza da top ve benzeri malzemelerin dağıtımını yaptık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 150 bin TL tutarındaki spor malzemeleri, 5 okul spor kulübü yöneticilerine teslim edildi.

Editör: TE Bilişim