Ordu SMMM Odası Ev Sahipliğinde Yapılan 52’nci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısına; Karadeniz Oda Başkanları Platform Başkanı Ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi- SÜRGEM Başkanı Fettah Açan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker, TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı Burhan Düz, TÜRMOB Denetleme Kurulu Üye M.Erkan Azizoğlu, TÜRMOB Denetleme Kurulu Üyesi Metin Yalçın, TÜRMOB/TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Hayrul Kayar, TÜRMOB/TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Tokgöz, 2000-2002 Dönemi TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Şebcioğlu, 1994-1996 Dönemi TÜRMOB Denetleme Kurulu Üyesi Ordu SMMM Odası Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, Amasya SMMM Odası Başkanı Asım Sözer, Artvin SMMM Odası Başkanı Serdar Yazgan,  Bartın SMMM Odası Başkanı Mustafa Fındık, Çorlu SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Caner Yıldırım, Çorum SMMM Odası Başkanı Ali Can Doğan, Düzce SMMM Odası Başkanı Cem Yıldırım, Edirne SMMM Odası Başkanı Enver Çevik, Giresun SMMM Odası Başkan Yardımcısı Kemal Gülsevin, Gümüşhane-Bayburt Bölge SMMM Odası Başkanı Hüseyin Özdemir, Karabük SMMM Odası Başkanı Atakan İrken, Kastamonu SMMM Odası Başkanı Yaşar Özdemir, Kırklareli SMMM Odası Başkanı Faruk Azabağaoğlu, Kocaeli SMMM Odası Başkanı Mustafa Taşpınar, Rize SMMM Odası  SekreteriDavut Bilgin, Sakarya SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, Samsun SMMM Odası Başkanı Dilaver Öğütcü, Sinop SMMM Odası Başkanı Hayrettin Akça, Tekirdağ SMMM Odası Başkanı Barış Karateke, Tokat SMMM Odası Başkanı Turan Çelik, Trabzon SMMM Odası Başkanı Mehmet Pehlivan, Yalova SMMM Odası Başkanı BÜLENT Keğaz, Eskişehir SMMM Odası Başkanı Neşet Ertoy, Aydın SMMM Odası Başkanı Rıza Yörüyen ve Mersin SMMM Odası Başkanı Ersin Gökgünile Oda Yöneticileri Katıldı.

Toplantının Açış Konuşmasında Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş;Bugün burada 25 Karadeniz SMMM Oda Başkanı, üç misafir oda başkanı, TÜRMOB Yöneticileri ve 100’e yakın meslektaşlarımızın katılımı ile 52. Karadeniz Oda Başkanları toplantısını odamızda gerçekleştiriyoruz.Karadeniz OdaBaşkanları olarak belirli dönemlerde bir araya gelerek mesleğimizin sorunlarını, mesleğimizin kurumsallaşma ve geleceğe dönük faaliyetlerini konuşuyoruz. Karadeniz Odaları olarak ortak sorunlarımızı dile getirmek adına çok önemli toplantılar yapıyoruz. 52. Toplantıda ev sahipliği yapmak bizler içinde çok önemli katılan değerli oda başkanlarıma, TÜRMOB yöneticilerime ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum dedi. Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş;Ordu ilinin tarihi ve Karadeniz Oda Başkanları Platformu Üyesi illerinde olduğu ekonomik, vergi ve istihdam İstatistikleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

TÜM BEYANNAMELER MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN İMZALANMALIDIR.

Karadeniz Oda Başkanları Platformu ve İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir; Sizleri İstanbul SMMM Odası kurulları adına saygıyla selamlıyorum.Ordu’da olmak çok güzel. Ordu’nun gerek tarihi gerek çok eski yıllara dayanıyor. Bir Ordulu olarak buarada olmaktan ayrıca çok mutluyum. Katılan bütün oda başkanlarına teşekkür ediyorum. Hem Türkiye’de kayıt dışılığın önlenmesi hemde herkesin kendi işini yapması anlamında bütün beyannamelerin meslek mensupları tarafından imzalanması zorunlu hale getirilmelidir. Bu camianın temel beklentilerinden biridir. Tüm beyannameler meslek mensupları tarafından imzalanması kayıtdışı ile mücadele içinde çok önemli bir adımdır.” Dedi.

TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan;Sizleri TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ve Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Hem ülkemiz, hemde dünya için zor günler devam ediyor. Bu süreci hepinizin bildiği gibi yakından takip ettik. Takip etmeye de devam edeceğiz. Ülke gündemine dair önemli raporlar yayınlıyoruz. Hem iş dünyasına hem siyasete yol gösteren çalışmalarımız var. Bütün ihtiyaç duyan odalarımıza internet siteleri kurduk. Mesleki sorunlarımızı bütün siyasi partilerimize ilettik. Önemli adımlar attık. Mücbir sebep halinin genişletilmesi, geçici vergide son dönemin kaldırılması gibi sonuçlar aldık. Pandemi süresince meslektaşlarımızın yanında olduk. Hastalığı ağır geçiren, hayatını kaybeden meslektaşlarımıza elimizden geldiğince destek olduk.” DediKonuşmasının devamında TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan mesleki gündem ve TÜRMOB’un faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Galatasaray Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir “Meslekte Gelecek – Gelecekte Meslek” Konulu sunum gerçekleştirdi.

Oda Başkanları mesleki gündem ile ilgili söz aldı. Odaların görüşleri ifade edildi. Saat 11:00 da başlayan toplantı ara vermeksizin 15.30’da son buldu. Topluluk fotoğrafı ile toplantı sona erdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim