Bakan Yanık, Barbaros Mahallesi'ne geçerek Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazievi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yanık, işitme engelliler için işaret diline çevrilen konuşmasında, aziz vatan için canlarını feda eden şehitler ile ahirete intikal eden gazilere Allah'tan rahmet diledi.

Dışarıda ve içeride düşmana göğsünü siper eden, hainlerin karşısında dimdik saf tutan kahraman gazilere şükranlarını sunan Yanık, şunları kaydetti:

"Gösterdikleri onurlu ve inançlı duruşlarından dolayı şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınlarına saygı, sevgi ve takdir duygularımı öncelikle ifade etmek istiyorum. Vatanımızın bekası ve selameti adına milletimizce her durum ve şartta ortaya konulan bu sağlam duruş ve şuur şüphesiz bizim en büyük gücümüzdür. Bu şuur biliyoruz ki Anadolu topraklarında 1071'den başlayarak Malazgirt, Çanakkale ve İstiklal Mücadelesi ruhuyla mayalanmış 15 Temmuz Destanı ile kendisini bütün azametiyle bir kez daha göstermiştir. Onun için Çanakkale deyince yaşadığımız heyecan çok büyük bir anlam taşıyor."

"Hizmet binası beklentilere en iyi şekilde cevap verebilecek nitelikte"

Bakan Yanık, şehit yakını ve gazilerin yaşam standartlarını yükseltecek işleri yapmanın kendilerinin vazgeçilmez hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Geliştirdikleri yeni hizmet modelleriyle en iyisini yapmanın gayreti içinde olduklarına işaret eden Yanık, şöyle konuştu:

"2018 yılının şubat ayında temelleri atılan hizmet binamız, kapasitesi ve her türlü müştemilatıyla beklentilerimize en iyi şekilde cevap verebilecek nitelikte. Ülkemizde bir ilk olan Şehit Yakınları ve Gazievi'mizin yapımıyla 81 ildeki şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları misafir edilerek onların buluşmaları ve sosyal aktiviteleri için bir ortam sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca iletişim imkanları ve dayanışmaları güçlendirilerek manevi ve sosyal açıdan gelişmelerine yardımcı olunacaktır. Evimiz 80 yatak kapasitesiyle bu ihtiyacın giderilmesine önemli katkıda bulunacak niteliktedir. Yapılan yatırımların ve kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi için gereken çabayı mutlaka göstermek durumundayız. Var olan kapasitemizi bütünleşik bir sosyal hizmet anlayışı ile ara yöntemi ile çok daha verimli düzeyde kullanmaya özen gösteriyoruz. Geçtiğimiz süreçte hizmet binamız pandemi sebebiyle açılamamasına rağmen Bakanlığımız kuruluşlarında kalan vatandaşlarımızın kullanımına imkan verilmiş, sosyal izolasyonu sağlamada yeni, modern ve konforlu bir alternatif olmuştur."

Yanık, talebin az olduğu durumlarda Bakanlığa bağlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden faydalanan engelli bireylerin ve refakatçilerinin geçici konaklamalarının sağlanacağı binanın inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa il protokolünün yanı sıra gaziler, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan ile diğer davetliler katıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim